O smjeni načelnika finansija 11. maja

Politička prepucavanja u Bijeljini ne prestaju. Već 11. maja odbornici u lokalnom parlamentu će odlučivati o smjeni jednog od ključnih ljudi iz kabineta gradonačelnika Mićića. Inicijativu za razrješenje načelnika Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića potpisalo je 11 odbornika, rekao je za BN TV predsjednik lokalnog parlamenta Dragan Đurđević, nakon današnjeg međustranačkog sastanka u Gradskoj upravi.

Republika Srpska 03.05.2016 | 18:42
O smjeni načelnika finansija 11. maja

Da li je skupštinska većina predvođena SDS-om u Bijeljini stabilna? Odgovor slijedi nakon skupštinskog zasjedanja 11. maja. Tada će se odlučivati o inicijativi za razrješenje načelnika Sofrenića – šefa gradskog sefa. Za sada su, bar po riječima predsjednika lokalnog parlamenta,snage vlasti i opozicije jednake.

"Trenutno su te snage 14:14. Otprilike, tri odbornika će u narednom periodu da odluče ko ima skupštinsku većinu", kaže Đurđević za BN TV.

Mišljenje gradonačelnika Mićića o inicijativi za sada je izostalo. Međutim, Đurđević podvlači da isto - nije obavezujuće. Za izglasavanje smjene Sofrenića potrebna je podrška 16 od 31 odbornika, dodaje on navodeći neke od razloga za inicijativu.

"Nepoštovanje naredbe o plaćanju i neispravljanje grešaka koje su uočene od interne revizije u izvještaju iz novembra 2015. godine. Ova gradska uprava ima obaveze iz 2014. godine. Postoje političke partije, dobavljači itd. kojima nisu plaćane obaveze, a već smo skoro na polovini 2016. godine."

Za sada je ostavku podnio i bez fotelje ostao član skupštinske komisije za izbor i imenovanja Jusuf Trbić. Đurđević za BN TV kaže da ostavku ponuditi neće. Ne isključuje mogućnost da će se ostavka tražiti i o njoj u parlamentu grada raspravljati.

(BN televizija)