Неготин: Пријетио самоубиством

У Кобишници, код Неготина, спречено самоубиство осуђеника. Полиција дошла да по потерници приведе Владимира Н. и упути га на издржавање казне, али је он запретио да ће се убити. Полицајци успели да га одговоре од наума и ставе му лисице.

Србија 02.05.2016 | 22:00
Неготин: Пријетио самоубиством

Права драма дешавала се уочи празника у Кобишници, код Неготина, када је Владимир Н. (46), из Буковча, претио да ће се убити уколико га полицајци одведу у затвор.

За овим Крајинцем, одраније познатом полицији углавном због насилничког понашања и туча, била је расписана потерница јер се није јавио на одслужење затворске казне од четири и по године, која му је пресуђена због кријумчарења људи.

Владимир Н. је, како наводе у Полицијској управи у Бору, приметивши да му полицајци прилазе, извадио пиштољ и репетирао га, претећи да ће се убити уколико му сасвим приђу.

Да је враг однео шалу, видело се и када је Владмир Н. прислонио себи цев пиштоља испод браде. Све се то дешавало у центру Кобишнице, која је готово спојена с Буковчем.

Међутим, полицајци су били присебни, па су успели да га одговоре од самоубиства и брзом реакцијом привезали га лисицама и онемогућили га да се повреди. Затим су га, како налаже потерница, спровели до Казнено-поправног завода у Нишу.

Мештани Кобишнице су и сами били у шоку, јер Владимира Н. већ неко време нису виђали у селу. У међувремену је, веле, пустио косу и браду, да га не би препознали.

Владимира Н. су, иначе, средином новембра 2014. ухапсили припадници ПУ Бор, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и тужилаштвом у Неготину. Он је лишен слободе због сумње да је организовао улазак и прихват миграната заједно са Н. И., који се терети да је у својој породичној кући скривао четири особе које су илегално прешле границу. У тој акцији на територији Зајечара ухапшени су и Ј. И., И. М., Ж. М. и Н. К., које је полиција затекла у време када су превозили осам илегалних миграната који су ушли на територију Србије.

СУМЊЕ У САМОБИЛАЧКИ ЧИН

Иако многи сумњају да би Владимир Н. себи заиста одузео живот, неки од присутних очевидаца његовог хапшења су у то и поверовали, јер кажу да је и раније знао да необично одреагује на поједине ситуације, па верују да је и ова била "изнуђена" чињеницом да ће поново бити ухапшен и одведен у затвор.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар