Negotin: Prijetio samoubistvom

U Kobišnici, kod Negotina, sprečeno samoubistvo osuđenika. Policija došla da po poternici privede Vladimira N. i uputi ga na izdržavanje kazne, ali je on zapretio da će se ubiti. Policajci uspeli da ga odgovore od nauma i stave mu lisice.

Srbija 02.05.2016 | 22:00
Negotin: Prijetio samoubistvom

Prava drama dešavala se uoči praznika u Kobišnici, kod Negotina, kada je Vladimir N. (46), iz Bukovča, pretio da će se ubiti ukoliko ga policajci odvedu u zatvor.

Za ovim Krajincem, odranije poznatom policiji uglavnom zbog nasilničkog ponašanja i tuča, bila je raspisana poternica jer se nije javio na odsluženje zatvorske kazne od četiri i po godine, koja mu je presuđena zbog krijumčarenja ljudi.

Vladimir N. je, kako navode u Policijskoj upravi u Boru, primetivši da mu policajci prilaze, izvadio pištolj i repetirao ga, preteći da će se ubiti ukoliko mu sasvim priđu.

Da je vrag odneo šalu, videlo se i kada je Vladmir N. prislonio sebi cev pištolja ispod brade. Sve se to dešavalo u centru Kobišnice, koja je gotovo spojena s Bukovčem.

Međutim, policajci su bili prisebni, pa su uspeli da ga odgovore od samoubistva i brzom reakcijom privezali ga lisicama i onemogućili ga da se povredi. Zatim su ga, kako nalaže poternica, sproveli do Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

Meštani Kobišnice su i sami bili u šoku, jer Vladimira N. već neko vreme nisu viđali u selu. U međuvremenu je, vele, pustio kosu i bradu, da ga ne bi prepoznali.

Vladimira N. su, inače, sredinom novembra 2014. uhapsili pripadnici PU Bor, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i tužilaštvom u Negotinu. On je lišen slobode zbog sumnje da je organizovao ulazak i prihvat migranata zajedno sa N. I., koji se tereti da je u svojoj porodičnoj kući skrivao četiri osobe koje su ilegalno prešle granicu. U toj akciji na teritoriji Zaječara uhapšeni su i J. I., I. M., Ž. M. i N. K., koje je policija zatekla u vreme kada su prevozili osam ilegalnih migranata koji su ušli na teritoriju Srbije.

SUMNjE U SAMOBILAČKI ČIN

Iako mnogi sumnjaju da bi Vladimir N. sebi zaista oduzeo život, neki od prisutnih očevidaca njegovog hapšenja su u to i poverovali, jer kažu da je i ranije znao da neobično odreaguje na pojedine situacije, pa veruju da je i ova bila "iznuđena" činjenicom da će ponovo biti uhapšen i odveden u zatvor.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar