Пожар у цркви Светог Саве "сумњив"

Пожар у којем је изгорела црква Светог Саве на Менхетну је "сумњивог" порекла, рекао је други човек њујоршких ватрогасаца Мајкл Гала.

Свијет 02.05.2016 | 22:57
Пожар у цркви Светог Саве "сумњив"

Ватра у којој је изгорела црква Светог Саве се чини много интензивнијом од пожара изазваних свећама, рекао је Гала Њујорк посту.

"Нисмо били одмах у могућности да одредимо узрок пожара, због чега се води као сумњив", рекао је заменик шефа њујоршких ватрогасаца.

Саборна црква Светог Саве у Њујорку изгорела је у пожару који ју је захватио само неколико сати након што су верници у њој присуствовали ускршњој литургији. Једна особа лакше је повређена. И после великог напора 170 ватрогасаца, црква је добрим делом уништена.

Пожар је избио око 17 часова по локалном времену, односно око 23 сата по средњоевропском времену.

Истрага о пожару је у току, а полиција искључује могућност терористичког акта.

Црква, позната и као Капела Тројства, саграђена је пред крај 19. века по нацрту архитекте Ричарда Упџона и грађена је у готском стилу.

РТС/БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

поп

02.05.2016 16:31

Сумњив, него шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

02.05.2016 16:54

Посаљите слузбенике из РС па да видите како це за 5 мин установити да се црква сама запалила. Јос це навести и попа да изјави како је цуо пуцкетање на прекидацу за сијалицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕЕНWОЛФ

02.05.2016 17:35

НОРМАЛНО ПА МОЗЕЛИ ИКО ДОКАЗАТИ СУПРОТНО ГЛЕДАЈУЦИ НА ТО ДА СУ 4 ЦРКВЕ ПРАВОСЛАВНЕ У ИСТО ВРИЈЕМЕ ИЗГОРЈЕЛЕ НЕКО ЗЕЛИ ДА ИЗАЗОВЕ НЕМИРЕ И ПОСАЉЕ ЈАСНУ ПОРУКУ У СВИЈЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

02.05.2016 18:26

Ма неће нико ништа доказивати јасно је као дан. Да су били не дао Бог исламски екстремисти неби чекали да вјерници изађу. Ови мало боље упаковани терористи имали су "обзира" да нема жртава. Како цвијећа може изазвати овакав пожар?! То ни луд човјек не може закључити. ЦИА је "одлично" обавила посао.

ОДГОВОРИТЕ