Požar u crkvi Svetog Save "sumnjiv"

Požar u kojem je izgorela crkva Svetog Save na Menhetnu je "sumnjivog" porekla, rekao je drugi čovek njujorških vatrogasaca Majkl Gala.

Svijet 02.05.2016 | 22:57
Požar u crkvi Svetog Save "sumnjiv"

Vatra u kojoj je izgorela crkva Svetog Save se čini mnogo intenzivnijom od požara izazvanih svećama, rekao je Gala Njujork postu.

"Nismo bili odmah u mogućnosti da odredimo uzrok požara, zbog čega se vodi kao sumnjiv", rekao je zamenik šefa njujorških vatrogasaca.

Saborna crkva Svetog Save u Njujorku izgorela je u požaru koji ju je zahvatio samo nekoliko sati nakon što su vernici u njoj prisustvovali uskršnjoj liturgiji. Jedna osoba lakše je povređena. I posle velikog napora 170 vatrogasaca, crkva je dobrim delom uništena.

Požar je izbio oko 17 časova po lokalnom vremenu, odnosno oko 23 sata po srednjoevropskom vremenu.

Istraga o požaru je u toku, a policija isključuje mogućnost terorističkog akta.

Crkva, poznata i kao Kapela Trojstva, sagrađena je pred kraj 19. veka po nacrtu arhitekte Ričarda Updžona i građena je u gotskom stilu.

RTS/BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pop

02.05.2016 16:31

Sumnjiv, nego šta.

ODGOVORITE
Name

gradjanin

02.05.2016 16:54

Posaljite sluzbenike iz RS pa da vidite kako ce za 5 min ustanoviti da se crkva sama zapalila. Jos ce navesti i popa da izjavi kako je cuo pucketanje na prekidacu za sijalicu.

ODGOVORITE
Name

TEENWOLF

02.05.2016 17:35

NORMALNO PA MOZELI IKO DOKAZATI SUPROTNO GLEDAJUCI NA TO DA SU 4 CRKVE PRAVOSLAVNE U ISTO VRIJEME IZGORJELE NEKO ZELI DA IZAZOVE NEMIRE I POSALJE JASNU PORUKU U SVIJETU.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

02.05.2016 18:26

Ma neće niko ništa dokazivati jasno je kao dan. Da su bili ne dao Bog islamski ekstremisti nebi čekali da vjernici izađu. Ovi malo bolje upakovani teroristi imali su "obzira" da nema žrtava. Kako cvijeća može izazvati ovakav požar?! To ni lud čovjek ne može zaključiti. CIA je "odlično" obavila posao.

ODGOVORITE