Научник: Вјечна младост је могућа

Један британски научник тврди да се тајна заустављања процеса старења може пронаћи у скоријој будућности, као и да ће људи моћи да доживе 1.000 година.

Свијет 01.05.2016 | 20:54
Научник: Вјечна младост је могућа

Невјероватне тврдње изнио је доктор Обри де Греј, биомедицински теоретичар који се образовао на Универзитету „Кембриџ“ и „Хароу“.

Де Греј, суоснивач и начелник истраживачке фондације "Стратегиес фор Енгинееред Неглигибле Сенесценце" (СЕНС) у Калифорнији, тврди да развија најновију форму медицине засновану на регенеративним терапијама.

Реконструисањем структурног реда „машинерије“ нашег ткива, подмлађивачке биотехнологије ће успоставити нормално функционисање ћелија тијела основних биомолекула, тиме подмлађујући остаријело ткиво и враћајући младалачку снагу организма, наводи истраживачки центар СЕНС.

Истраживање је критиковао доктор Тило Кунат из Центра за регенеративне медицине Универзитета „Единбург“, истакавши да су тврдње нетачне. Кунат је навео да нико неће моћи да живи дуже од 120 година, ни сада ни у ближој будућности.

Једино је, како тврди, потенцијално могуће да се животни вијек продужи 30 одсто, уколико би се применила ограничена дијета. „Нико у будућности не може бити генетски модификован тако да живи дуже од, рецимо, 120 година. Чак ни уз помоћ исхране или лијекова“, истакао је Кунат.

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брод

01.05.2016 20:52

Ако ово прочитају наши црвени кмери још ће више да краду, засад су покрали да могу живјети 200 година кад престану владати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нони

01.05.2016 21:29

Колико це бити онда радни стаз

ОДГОВОРИТЕ