Naučnik: Vječna mladost je moguća

Jedan britanski naučnik tvrdi da se tajna zaustavljanja procesa starenja može pronaći u skorijoj budućnosti, kao i da će ljudi moći da dožive 1.000 godina.

Svijet 01.05.2016 | 20:54
Naučnik: Vječna mladost je moguća

Nevjerovatne tvrdnje iznio je doktor Obri de Grej, biomedicinski teoretičar koji se obrazovao na Univerzitetu „Kembridž“ i „Harou“.

De Grej, suosnivač i načelnik istraživačke fondacije "Strategies for Engineered Negligible Senescence" (SENS) u Kaliforniji, tvrdi da razvija najnoviju formu medicine zasnovanu na regenerativnim terapijama.

Rekonstruisanjem strukturnog reda „mašinerije“ našeg tkiva, podmlađivačke biotehnologije će uspostaviti normalno funkcionisanje ćelija tijela osnovnih biomolekula, time podmlađujući ostarijelo tkivo i vraćajući mladalačku snagu organizma, navodi istraživački centar SENS.

Istraživanje je kritikovao doktor Tilo Kunat iz Centra za regenerativne medicine Univerziteta „Edinburg“, istakavši da su tvrdnje netačne. Kunat je naveo da niko neće moći da živi duže od 120 godina, ni sada ni u bližoj budućnosti.

Jedino je, kako tvrdi, potencijalno moguće da se životni vijek produži 30 odsto, ukoliko bi se primenila ograničena dijeta. „Niko u budućnosti ne može biti genetski modifikovan tako da živi duže od, recimo, 120 godina. Čak ni uz pomoć ishrane ili lijekova“, istakao je Kunat.

(Nezavisne novine)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Brod

01.05.2016 22:52

Ako ovo pročitaju naši crveni kmeri još će više da kradu, zasad su pokrali da mogu živjeti 200 godina kad prestanu vladati.

ODGOVORITE
Name

noni

01.05.2016 23:29

Koliko ce biti onda radni staz

ODGOVORITE