Пуче гума: Министри срећом остали живи

Министри спољних послова Немачке и Француске, Франк-Валтер Штајнмајер и Жан-Марк Еро, кренули су данас авионом немачке владе за Мали, али су остали на писти пошто је непосредно пред полетање на авиону пукла гума.

Свијет 01.05.2016 | 19:05
Пуче гума: Министри срећом остали живи

Незгода, која је при слетању лако могла да се претвори у трагедију, догодила се око 13.20 када је "ербас А340" пред само полетање морао да закочи на писти аеродрома Берлин Тегел. Нико није повређен, преносе немачки медији.

Авион је потом неколико минута стајао на писти која је била затворена за преостали ваздушни саобраћај, а онда је одшлепан на паркинг где ће бити извршена контрола.

Француски министар је нешто пре тога стигао "фалконом 900" из Париза у Берлин и прешао у немачки авион где га је чекао Штајнмајер.

Ово није први квар авиона немачке владе. Штајнмајер је 10. априла, такође, морао да одложи лет из Кине због техничког проблема на истом овом авиону.

Тада се чекао резервни део, а Штајнмајер је пропустио почетак самита министара Г7 у Јапану.

(Агенције)

(Фото: Wикипедиа/Тхомас Лиебенберг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ух

01.05.2016 21:36

Како це сад с авионом на вулканизер Ил да зајме Бајин авион,самом да му плате ста за гориво јер је пресусило бар једно 150 до 200 милиона ни било ок .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Креле

02.05.2016 10:34

Пуче гума а резерве нема.

ОДГОВОРИТЕ