Puče guma: Ministri srećom ostali živi

Ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske, Frank-Valter Štajnmajer i Žan-Mark Ero, krenuli su danas avionom nemačke vlade za Mali, ali su ostali na pisti pošto je neposredno pred poletanje na avionu pukla guma.

Svijet 01.05.2016 | 19:05
Puče guma: Ministri srećom ostali živi

Nezgoda, koja je pri sletanju lako mogla da se pretvori u tragediju, dogodila se oko 13.20 kada je "erbas A340" pred samo poletanje morao da zakoči na pisti aerodroma Berlin Tegel. Niko nije povređen, prenose nemački mediji.

Avion je potom nekoliko minuta stajao na pisti koja je bila zatvorena za preostali vazdušni saobraćaj, a onda je odšlepan na parking gde će biti izvršena kontrola.

Francuski ministar je nešto pre toga stigao "falkonom 900" iz Pariza u Berlin i prešao u nemački avion gde ga je čekao Štajnmajer.

Ovo nije prvi kvar aviona nemačke vlade. Štajnmajer je 10. aprila, takođe, morao da odloži let iz Kine zbog tehničkog problema na istom ovom avionu.

Tada se čekao rezervni deo, a Štajnmajer je propustio početak samita ministara G7 u Japanu.

(Agencije)

(Foto: Wikipedia/Thomas Liebenberg)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Uh

01.05.2016 23:36

Kako ce sad s avionom na vulkanizer Il da zajme Bajin avion,samom da mu plate sta za gorivo jer je presusilo bar jedno 150 do 200 miliona ni bilo ok .

ODGOVORITE
Name

Krele

02.05.2016 12:34

Puče guma a rezerve nema.

ODGOVORITE