Хришћанима теже него у доба старог Рима

Хришћанство и религија у целини се потискују из јавног живота и у неким земљама се једноставно уништавају, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

Свијет 01.05.2016 | 18:12
Хришћанима теже него у доба старог Рима

"Сада смо сведоци потискивања хришћанства, верских начела у целини, посебно хришћанства из живота Западне Европе и Северне Америке", навео Кирил говорецћи на телевизији НТВ.

Он је додао да се на Блиском истоку уништава хришћанство, док се у Африци истребљују цела села.

"Суочавамо се са појавом која је без преседана. Прогон хришћана је постојао, као што знамо, у Старом Риму, у Совјетском Савезу, али таквих размера физичког уништења људи, само зато што припадају хришћанству, није било у историји", нагласио је поглавар РПЦ, преноси Спутњик.

Патријарх је навео да је православни свет постао једна од водећих снага која се боре за традиционалне вредности и да савезника у борби против потискивања верских начела из живота има и међу католицима, муслиманима, Јеврејима, па чак и међу онима који нису верници.

Описујући атмосферу фебруарског сусрета са римским папом у Хавани, он је рекао:

"Осетио сам да саговорник дели моја убеђења, имамо исто мишљење да се данас треба заједно борити за хришћанске вредности како бисмо заштитили савремену цивилизацију од врло негативних последица који могу да настану у случају слабљења утицаја хришћанства на лични и јавни живот људи".

(Агенције)

(Фото: АП Пхото/Десмонд Боyлан)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ц4

01.05.2016 17:00

"И сви ће мрзети на вас имена мог ради; али који претрпи до краја благо њему." (Мат., 10. 22.)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.05.2016 20:32

Надам се.

Name

мистер x

01.05.2016 17:49

Опростите али се не слаземм са том констатацијом (ја сам аполитицан и нерелигиозан ) али факта је другација ,Друге религије су у мноог горем полозају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

01.05.2016 23:59

Римском Папи и ватиканском Курије Православна Црква је потребна данас да би они имали ОДСКЛЕ дс удахну дух животни којег ду изгубили кроз своју хиљадугодишње прошлост живећи далеко од Христа и Цркве Његове. Не може Патријарх Русије да буде паметнији од Светих Отаца Православља који су увијек говорили и учили да се ЧУВАМО латинске јереси и римског Папе који ће бити главни кривац за уништење хришћански начела на Западу. Због тога римокатоличко и Православно хришћанство немају ништа заједничко осим имена којег Папа тумачи како га уши СВРБЕ. Зато БЈЕЖИ У Цркву Краљевићу Марко ако нећеш своју да изгубиш главу!

Name

можда спава

02.05.2016 05:55

У граду у коме живим знам да је неколико муслимана током рата узело,. а и задржало, православну вјеру-не разумијем ко кога притиска.ово ме подсјећа на угроженост свих народа у бившој југославији.Најјачи и највећи се боје најмањих и најслабијих.логика -можда спава.

Name

зумба

01.05.2016 20:40

А муслиманима никад није било боље,свака цаст патријарху на истини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

02.05.2016 05:34

Ако је неко уништавао хришћанство, онда је тавариш Стаљин, за вријеме своје диктатуре. Његово преосвештенство нигдје није споменуо колико је Свештенства и Хришчана уништио друг Стаљин, а ради се о милионима Хршчана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре зумба

02.05.2016 17:18

У праву си никад вам.није било боље од кад постојите,радите шта хоћете убијате кољете исламизујете хришћанске земље протерујете хришћане из муслиманских земаља

ОДГОВОРИТЕ