Србац: Васкршња помоћ најугроженијим

Одбор породица погинулих и несталих бораца Општинске борачке организације Србац, Удружење пензионера и Црвени крст ове општине потрудили су се да помогну најугроженијим породицама да би на достојанствен начин прославиле највећи хришћански празник – Васкрс.

Република Српска 01.05.2016 | 13:40
Србац: Васкршња помоћ најугроженијим

Представници Одбора Борачке организације уз помоћ локалне управе, уручили су поклон-пакете прехрамбених артикала за 42 најугроженије породице борачких категорија. За ову намјену издвојено је око 2.000 марака.

„Пакети су, истина, скромни али представљају знак пажње за ове породице којима смо бар донекле уљепшали васкршње празнике“, казала је члан Одбора породица погинулих и несталих бораца Савка Вујасин.

Она истиче да је ријеч о породицама које се заиста налазе у тешком материјалном стању и које до сада никада нису користиле било какву помоћ.

Данашњи празник Васкрс за 15 старачких домаћинстава уљепшао је и Црвени крст Србац, којима су уручени пакети прехрамбених и хигијенских артикала. Секретар Црвеног крста Љиљана Јовичић посебно издваја донатора Пекару "Сунце" из Српца, која је обезбједила васкршње поклоне за пет породица.

„Ова пекара се редовно укључује у хуманитарне акције о највећим празницима. Тако и за сваки Божић донира прехрамбене пакете и више печеница за породице које су у стању социјалних потреба“, истиче Јовичићева.

А да васкршња трпеза буде богатија и у сладу са великим празником, за стотину најугроженијих пензионера потрудила се локална управа у Српцу која је за ову намјену Удружењу пензионера Србац донирала 5.000 марака. Списак угрожених породица сачинило је руководство пензионера, а по 50 марака овим пензионерима уочи Васкрса уручили су активисти Удружења.

„Ради се о пензионерима који живе у веома тешким материјалним условима или имају великих здравствених проблема. Нажалост, због буџетске оскудице нисмо у могућности да та једнократна помоћ буде већа, али ћемо се потрудити да у најтежим случајевима помогнемо, као што смо радили и до сада“, каже начелник Српца Драго Ћирић.

Он додаје да ће општина за групу пензионера, који до сада никада нису ишли даље од Српца, обезбједити дводневну посјету "Андрићграду" и "Дрвенграду".

(БН телевизија/С.К.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

тако је

01.05.2016 12:11

Ово се зове државна туга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГоранГрбиц

01.05.2016 12:32

Лијдпо је у србцу био дам пре тамо и ја дам из дервиса код залузана велики поздрав вама у србцу

Name

Милорад

01.05.2016 12:44

То је мени моја борба дала.

ОДГОВОРИТЕ