Srbac: Vaskršnja pomoć najugroženijim

Odbor porodica poginulih i nestalih boraca Opštinske boračke organizacije Srbac, Udruženje penzionera i Crveni krst ove opštine potrudili su se da pomognu najugroženijim porodicama da bi na dostojanstven način proslavile najveći hrišćanski praznik – Vaskrs.

Republika Srpska 01.05.2016 | 13:40
Srbac: Vaskršnja pomoć najugroženijim

Predstavnici Odbora Boračke organizacije uz pomoć lokalne uprave, uručili su poklon-pakete prehrambenih artikala za 42 najugroženije porodice boračkih kategorija. Za ovu namjenu izdvojeno je oko 2.000 maraka.

„Paketi su, istina, skromni ali predstavljaju znak pažnje za ove porodice kojima smo bar donekle uljepšali vaskršnje praznike“, kazala je član Odbora porodica poginulih i nestalih boraca Savka Vujasin.

Ona ističe da je riječ o porodicama koje se zaista nalaze u teškom materijalnom stanju i koje do sada nikada nisu koristile bilo kakvu pomoć.

Današnji praznik Vaskrs za 15 staračkih domaćinstava uljepšao je i Crveni krst Srbac, kojima su uručeni paketi prehrambenih i higijenskih artikala. Sekretar Crvenog krsta Ljiljana Jovičić posebno izdvaja donatora Pekaru "Sunce" iz Srpca, koja je obezbjedila vaskršnje poklone za pet porodica.

„Ova pekara se redovno uključuje u humanitarne akcije o najvećim praznicima. Tako i za svaki Božić donira prehrambene pakete i više pečenica za porodice koje su u stanju socijalnih potreba“, ističe Jovičićeva.

A da vaskršnja trpeza bude bogatija i u sladu sa velikim praznikom, za stotinu najugroženijih penzionera potrudila se lokalna uprava u Srpcu koja je za ovu namjenu Udruženju penzionera Srbac donirala 5.000 maraka. Spisak ugroženih porodica sačinilo je rukovodstvo penzionera, a po 50 maraka ovim penzionerima uoči Vaskrsa uručili su aktivisti Udruženja.

„Radi se o penzionerima koji žive u veoma teškim materijalnim uslovima ili imaju velikih zdravstvenih problema. Nažalost, zbog budžetske oskudice nismo u mogućnosti da ta jednokratna pomoć bude veća, ali ćemo se potruditi da u najtežim slučajevima pomognemo, kao što smo radili i do sada“, kaže načelnik Srpca Drago Ćirić.

On dodaje da će opština za grupu penzionera, koji do sada nikada nisu išli dalje od Srpca, obezbjediti dvodnevnu posjetu "Andrićgradu" i "Drvengradu".

(BN televizija/S.K.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

tako je

01.05.2016 12:11

Ovo se zove državna tuga.

ODGOVORITE
Name

GoranGrbic

01.05.2016 12:32

Lijdpo je u srbcu bio dam pre tamo i ja dam iz dervisa kod zaluzana veliki pozdrav vama u srbcu

Name

Milorad

01.05.2016 12:44

To je meni moja borba dala.

ODGOVORITE