Данас протест опозиције у Београду

Опозиционе странке у Србији одржаће данас у 13 сати испред сједишта Републичке изборне комисије у Београду протест за, како наводе, одбрану изборне воље грађана.

Србија 30.04.2016 | 09:10
Данас протест опозиције у Београду

Коалиција Демократска странка Србије-Двери, Демократска странка, покрет Доста је било и коалиција Социјалдемократска странка-Либерално демократска партија-Лига социјалдемократа Војводине позвали су грађане на протест због, како су навели, фалсификовања резултата избора.

Протест је организован пошто је РИК саопштио резултате 99,82 одсто обрађених бирачких мјеста по којима је коалиција ДСС-Двери завршила испод цензуса за један глас.

Протесту опозиционих партија због наводних неправилности у изборном процесу и раду РИК-а придружиће се и лидер Љевице Србије Борко Стефановић.

Лидер ДС Бојан Пајтић позвао је лидера Српског покрета обнове Вука Драшковића, Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића и Нове Србије Велимира Илића, и све људе који су се прије 20 година борили против крађе на изборима, да се придруже протестима. Љајић И Илић су позив одбили.

Коментари / 0

Оставите коментар