Danas protest opozicije u Beogradu

Opozicione stranke u Srbiji održaće danas u 13 sati ispred sjedišta Republičke izborne komisije u Beogradu protest za, kako navode, odbranu izborne volje građana.

Srbija 30.04.2016 | 09:10
Danas protest opozicije u Beogradu

Koalicija Demokratska stranka Srbije-Dveri, Demokratska stranka, pokret Dosta je bilo i koalicija Socijaldemokratska stranka-Liberalno demokratska partija-Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvali su građane na protest zbog, kako su naveli, falsifikovanja rezultata izbora.

Protest je organizovan pošto je RIK saopštio rezultate 99,82 odsto obrađenih biračkih mjesta po kojima je koalicija DSS-Dveri završila ispod cenzusa za jedan glas.

Protestu opozicionih partija zbog navodnih nepravilnosti u izbornom procesu i radu RIK-a pridružiće se i lider Ljevice Srbije Borko Stefanović.

Lider DS Bojan Pajtić pozvao je lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića i Nove Srbije Velimira Ilića, i sve ljude koji su se prije 20 godina borili protiv krađe na izborima, da se pridruže protestima. Ljajić I Ilić su poziv odbili.

Komentari / 0

Ostavite komentar