Хумани човјек у нехуманом времену

Иако би требало увек, а посебно на празнике поклањати и помагати другима, гест једног Београђанина изненадио је многе. Зауставио је градски аутобус и изненадио људе печеним гирицама!

Србија 29.04.2016 | 23:00
Хумани човјек у нехуманом времену

Даље нећеш моћи. Али не зато што ниси платио прелаз, него зато што Милија Спасеновић у Жаркову дели гирице.

Ни возач аутобуса није знао шта га је снашло, када су га зауставили са пуним послужавницима.

Посни ручак добили су и путници. Риба се пече испред кафане, а услужени су сви: пријатељи, комшије, пролазници. А све због наука мудрог Милијиног деде.

„Миле, најбоље оруђе су грабуље, стално грабе. Али, љуби те деда, немој да заборавиш, узми некад и виле па врати одакле си узео. Ми се тако понашамо и тако радимо, хвала господу Богу, иде како треба“, објашњава Милија Спасеновић, власник кафане, шта га је деда научио.

Тако је господин Спасеновић са супругом васпитавао и ћерку и сина.

До пре десет година на Велики петак су продавали гирице, а онда једна бака није имала довољно новца. Од тада, деле бесплатно, целог дана.

Извор: РТС

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

србин

29.04.2016 22:49

За сваку похвалу добрим људима. Нека има и оваких.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН

30.04.2016 05:04

СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА ОВОГ ЦЕСТИТОГ ДОМАЦИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска

30.04.2016 05:39

Свака цаст за акцију, супер му је објасњење са вилама и грабуљама које је наслиједио од дједа. Само, цудан сој смо ми Срби. Одредимо да постимо два дана у години и од тога правимо циркус. На Велики петак би требало у најмању руку не јести рибу. Бака од 90 година после цитавог поста, јуце је први пут воду окусила после вецерње слузбе. Питам је засто. Господ није ниста ни јео ни пио, био је линцован, макар могу да не једем и не пијем тих пар сати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован.

30.04.2016 13:16

Весео И здрав био добри цовјеце.