Србац: Све у знаку најрадоснијег празника

Манифестацијом под називом „У сусрет Васкрсу“, коју већ четврту годину заредом организује Дјечије одјељење Народне библиотеке Србац, јуче је у Српцу на најбољи начин почело обиљежавање једног од највећег и најрадоснијег хришћанског празника – Васкрса у којем је учеаствовао велики број младих ове општине.

Република Српска 29.04.2016 | 16:22
Србац: Све у знаку најрадоснијег празника

Највише пажње изазвало је украшавање и бојење васкршњих јаја за предстојећи празник. На тај начин, како је рекла директорка Народне библиотеке Драгана Дјукић, данас су на најбољи начин промовисани народни обичаји и традиција. Награду за најљепше украшено јаје, коју је обезбједио начелник општине Драго Ћирић, освојила је ученица шестог разреда основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац Дијана Цвијић.

На овој манифестацији учествовали су ученици нижих разреда свих основних школа србачке општине, представници културнио-умјетничких друштава „Бели андјео“ из Српца, „Младости“ из Разбоја и „Мотајички вук“ из Ситнеша, који су, упркос лошим временским условима, становницима Српца приредили богату презентацију традиционалних посних јела и пића. На штандовима су се нашла различита јела, од пасуља, посних пита, колача и друге „ђаконије“, које су посјетиоци са задовољством дегустирали.

Истовремено су представљене и народне рукотворине, одјевни и други украсни предмети, који су дјело вриједних руку србачких жена.

Допринос манифестацији „У сусрет Васкрсу“ својим учешћем у креативној радионици шарања васкршњих јаја дали су и штићеници Дјечијег вртића „Наша радост“, Удружења „Извор“, Организације слијепих и слабовидих лица и Клуба младих „ЦЕЗАР“.

Поред покровитеља општине Србац, ову манифестацију су помогли и бројни спонзори, као што су НВО „Миленијум“, Туристичка организација Србац и Одбор за друштвени положај и равноправност жена општине Србац, те фирме „Мане комерц“ и Пекотека Србац.

БН ТВ (С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

29.04.2016 16:19

Оваквим манифестацијама се враћа на подручју СРБачке Општине у душу СРБског Народа његов хришћански светосавски дух. Он је био плански потискивање на разне начине за време комунистичког режима ЈБ Тита. Зато СРБи не окрећите се уназад већ гладајте само у будућност према Истоку где се сунце рађа и гдје се налази наша вољена Мајка СРБија. ЧЕСТИТСМО СРБима, СРБкињама и нашој дивно СРБској Омладини, срећно нади будућности наше на духовној обнови и препороду са Светосавље као врхунцем хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота. Живјели! И нека буде свим СРБима вјере Православне срећно Васкрсење Старог СРБског Рођака, Господа нашег Исуса Христа - СРБски Вадкрс!

ОДГОВОРИТЕ