Оца убила струја, кћерка умрла одмах за њим

Незапамћена породична трагедија потресла мештане Новог Кнежевца. Јожеф Попић настрадао док се купао, а Андреа после очевог запомагања.

Србија 29.04.2016 | 11:20
Оца убила струја, кћерка умрла одмах за њим

Трагичан крај оца и ћерке у Новом Кнежевцу! Обоје су окончали живот у свом дому на периферији, под околностима које још у потпуности нису расветљене. Тек, једно поред другог сахрањени су истог дана на месном римокатоличком гробљу.

Пензионер Јожеф Попић (67), обдукцијом у Заводу за судску медицину у Новом Саду је утврђено, преминуо је од струјног удара док се купао. У први мах се помислило да се ради о злочину, али је током увиђаја таква могућност искључена.

Смрт Андрее Попић (35) још званично није у потпуности расветљена. Једна од претпоставки јесте да је девојка, схвативши шта се оцу догодило, сама себи пресудила тако што је, наводно, прогутала већу количину лекова. По другој верзији, слушајући очево дозивање у помоћ, доживела је шок и срчани удар. Резултати токсиколошке анализе, који се чекају, одгонетнуће ову тајну.

Беживотна тела пронашли су полицајци, којима су се обратиле прве комшије Попића, рекавши да Јожефа и Андреу данима не виђају. Јожеф је редовно, у јутарњим часовима, скоро у исто време, ишао у продавницу по хлеб и остале намирнице. Људи су уочили да га на улици нема, као ни његове ћерке.

Полицијска патрола одмах је реаговала и у кући Попића наишла на стравичан призор. Девојка је затечена мртва на поду у дневној соби. На њеном телу није било уочљивих трагова насиља. Јожеф је скончао у купатилу, одмах уз врата, која су била закључана - изнутра.

Та чињеница отвара могућност да је после струјног удара несрећни човек покушао да се искобеља из купатила, али у томе није успео.

ПАС ОД ТУГЕ ПРЕСВИСНУО?

У дворишту Попића полицајци су пронашли - мртвог пса. Кућни љубимац био је на ланцу. Мештани са којима смо разговарали претпостављају да је пресвиснуо од туге за газдом, мада није искључено ни да је угинуо јер га данима нико није хранио.

Њихова тела су, незванично сазнајемо, била у полураспаднутом стању, што упућује на то да се трагедија догодила пре неколико недеља.

Андреа је била болесна. Сама о себи није могла да се стара. Отац јој се због тога у потпуности посветио. Притиснут великом бригом и сталном обавезом, Јожеф је временом сужавао круг људи с којима је комуницирао, док се скоро у потпуности није осамио. Осим од пријатеља и ближих комшија, отуђио се и од малобројне родбине.

Вест о несрећи која је задесила Попиће узнемирила је и растужила житеље ове потиске варошице на крајњем северу Баната. Никоме није до разговора на ову тему. У први мах им је необично како се раније није сазнало шта се збило у Јожефовој кући.

"Ужас шта их је снашло. Неко их се, ето, случајно сетио, па јавио полицији да их нема на сокаку. Искрено ми их је жао. Знам да Јожики, како смо га од миља звали, није било лако. Својевремено је био пун снаге, покретан. Временом је здравље почело да му се урушава. Чујем сада од неких да се у последње време једва кретао, па је због тога понекад ћерку слао у дућан да с његовом картицом пазари" прича један од комшија, који није вољан да му се име обелодањује.

Јоеф Попић је читав радни век провео у локалној млинско-пекарској индустрији. Важио је за једног од најбољих пекара у Новом Кнежевцу. Супруга му је умрла пре 15 година. Једна ћерка одавно се одселила у Енглеску, а друга је остала у кући. Јожефа суграђани жале и хвале. Кажу да је био скроман, миран и дружељубив.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар