Никада у животу не бих украо ниједан глас

Премијер Србије и председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће честитати свима на постигнутим резултатима на изборима и да никада не би украо ниједан глас.

Србија 29.04.2016 | 08:10
Никада у животу не бих украо ниједан глас

"Апсолутно свима ћу да честитам. Где смо крали, нек нам покажу то... Никад у животу не бих украо ништа, не бих украо ниједан глас", казао је Вучић гостујући на Првој телевизији.

Он је додао да ће у среду бити одржани избори на 15 места у Србији и да ће се у среду увече "све знати".

"Републичка изборна комисија (РИК) прогласиће резултате у законском року, то је све. Имам апсолутно поверење у РИК, свима су све дали на увид, да се још једном изненаде (опозиција) колико их народ воли", казао је он.

Вучић је додао да је поносан на изборни резултат листе чији је лидер, јер је по његовој оцени постигнут "историјски успех".

Лидер напредњака је оценио да су се сви уротили против СНС-а на Врачару. Он је нагласио да нико није спорио изборни резултат на Врачару, истичући да ће се његова странка борити да победи на следећим изборима.

У новој влади СВМ, политичари и стручњаци
Вучић је изјавио да ће нову владу формирати и са стручњацима и са политичарима и да је једини за сада сигуран партнер Савез војвођанских Мађара.

На питање о томе са ким ће формирати нову владу Вучић је одговорио са "добрим људима". "Биће и стручњака и политичара... Морам имати и леви и десни бек, али не могу сви бити центарфори, неко мора да чисти терен. Неће свако сваком да се свиди", рекао је Вучић.

Он је казао да СНС са Савезом војвођанских Мађара има 135 посланика у скупштини Србије.

Упитан да ли ће у новој влади учествовати Социјалистичка партија Србије, односно коалициони партнери у претходном сазиву, он је казао да ће владу формирати са добрим људима и да неће да ради са онима који сваки дан могу да му "забоду нож у леђа"

Он је најавио и промене Устава Србије, јер земља без тога не може у Европску унију.

Нећу се кандидовати за председника Србије
Вучић рекао и да не намерава да се кандидује на председничким изборима у Србији, који би требало да се одрже наредне године.

"Не пада ми на памет да идем на председниче изборе, нећу да идем на те изборе. Мени је народ дао поверење да будем председник Владе, на то сам најпоноснији. Не сањам да будем председник Србије... Само желим да нам земља буде много боља", казао је Вучић.

Урадио сам колико и Тито
Вучић је оценио да је Влада у протекле две до три године урадила онолико колико својевремено и Јосип Броз Тито у бившој Југославији.

Он је констатовао да ће једног дана да кажу да је и Вучић урадио као Тито, "док не дође неко трећи".

Вучић је најавио да у будућем парламенту неће имати никаву врсту страха да, као премијер, одговара неком из опозиције. Сваком ћу да одговорим чињеницама, аргументима, радом, марљивошћу и истином побеђујем, поручио је Вучић.

Медијским потенцирањем Јуре одвраћамо инвеститоре
На питање о лошим условима у којима раде радници корејске компаније Јура у Србији, упркос државним субвенцијама, Вучић је одговорио да би проблем, ако постоји, требало пријавити руководству, јер се његовим медијским потенцирањем наноси штета земљи.

Како је објаснио, то одвраћа нове инвеститоре, а недавно је молио баш корејског амбасадора да доведе Самсунг и неке друге компаније.

Он је поручио да ће се борити и за инвеститоре и за решавање проблема радника.

Ја се за раднике борим и борићу се увек, али нећу да терам послодавце и инвеститоре, рекао је Вучић, и напоменуо да неће да води "лудачку и лудистичку" економску политику.

Вучић је истакао да ће се лично постарати да види о којим проблемима радника у погонима Јуре у Србији се ради и да ће лично разговарати са власницима компаније.

Он је додао да је данас, после медисјких написа о проблемима запослених у Јури у Србији, наложио министру рада Александру Вулину да види о чему се ради и да "то поправи".

Вучић је рекао и да ће 1. маја и званично бити потврђена посета Србији председника Кине, која би требало да буде крајем јуна.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рајко Добој

29.04.2016 07:26

Ко о чему сви политичари свијета о поштењу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

29.04.2016 16:22

Сви краду и тврде да владају вољом народа!