Nikada u životu ne bih ukrao nijedan glas

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će čestitati svima na postignutim rezultatima na izborima i da nikada ne bi ukrao nijedan glas.

Srbija 29.04.2016 | 08:10
Nikada u životu ne bih ukrao nijedan glas

"Apsolutno svima ću da čestitam. Gde smo krali, nek nam pokažu to... Nikad u životu ne bih ukrao ništa, ne bih ukrao nijedan glas", kazao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji.

On je dodao da će u sredu biti održani izbori na 15 mesta u Srbiji i da će se u sredu uveče "sve znati".

"Republička izborna komisija (RIK) proglasiće rezultate u zakonskom roku, to je sve. Imam apsolutno poverenje u RIK, svima su sve dali na uvid, da se još jednom iznenade (opozicija) koliko ih narod voli", kazao je on.

Vučić je dodao da je ponosan na izborni rezultat liste čiji je lider, jer je po njegovoj oceni postignut "istorijski uspeh".

Lider naprednjaka je ocenio da su se svi urotili protiv SNS-a na Vračaru. On je naglasio da niko nije sporio izborni rezultat na Vračaru, ističući da će se njegova stranka boriti da pobedi na sledećim izborima.

U novoj vladi SVM, političari i stručnjaci
Vučić je izjavio da će novu vladu formirati i sa stručnjacima i sa političarima i da je jedini za sada siguran partner Savez vojvođanskih Mađara.

Na pitanje o tome sa kim će formirati novu vladu Vučić je odgovorio sa "dobrim ljudima". "Biće i stručnjaka i političara... Moram imati i levi i desni bek, ali ne mogu svi biti centarfori, neko mora da čisti teren. Neće svako svakom da se svidi", rekao je Vučić.

On je kazao da SNS sa Savezom vojvođanskih Mađara ima 135 poslanika u skupštini Srbije.

Upitan da li će u novoj vladi učestvovati Socijalistička partija Srbije, odnosno koalicioni partneri u prethodnom sazivu, on je kazao da će vladu formirati sa dobrim ljudima i da neće da radi sa onima koji svaki dan mogu da mu "zabodu nož u leđa"

On je najavio i promene Ustava Srbije, jer zemlja bez toga ne može u Evropsku uniju.

Neću se kandidovati za predsednika Srbije
Vučić rekao i da ne namerava da se kandiduje na predsedničkim izborima u Srbiji, koji bi trebalo da se održe naredne godine.

"Ne pada mi na pamet da idem na predsedniče izbore, neću da idem na te izbore. Meni je narod dao poverenje da budem predsednik Vlade, na to sam najponosniji. Ne sanjam da budem predsednik Srbije... Samo želim da nam zemlja bude mnogo bolja", kazao je Vučić.

Uradio sam koliko i Tito
Vučić je ocenio da je Vlada u protekle dve do tri godine uradila onoliko koliko svojevremeno i Josip Broz Tito u bivšoj Jugoslaviji.

On je konstatovao da će jednog dana da kažu da je i Vučić uradio kao Tito, "dok ne dođe neko treći".

Vučić je najavio da u budućem parlamentu neće imati nikavu vrstu straha da, kao premijer, odgovara nekom iz opozicije. Svakom ću da odgovorim činjenicama, argumentima, radom, marljivošću i istinom pobeđujem, poručio je Vučić.

Medijskim potenciranjem Jure odvraćamo investitore
Na pitanje o lošim uslovima u kojima rade radnici korejske kompanije Jura u Srbiji, uprkos državnim subvencijama, Vučić je odgovorio da bi problem, ako postoji, trebalo prijaviti rukovodstvu, jer se njegovim medijskim potenciranjem nanosi šteta zemlji.

Kako je objasnio, to odvraća nove investitore, a nedavno je molio baš korejskog ambasadora da dovede Samsung i neke druge kompanije.

On je poručio da će se boriti i za investitore i za rešavanje problema radnika.

Ja se za radnike borim i boriću se uvek, ali neću da teram poslodavce i investitore, rekao je Vučić, i napomenuo da neće da vodi "ludačku i ludističku" ekonomsku politiku.

Vučić je istakao da će se lično postarati da vidi o kojim problemima radnika u pogonima Jure u Srbiji se radi i da će lično razgovarati sa vlasnicima kompanije.

On je dodao da je danas, posle medisjkih napisa o problemima zaposlenih u Juri u Srbiji, naložio ministru rada Aleksandru Vulinu da vidi o čemu se radi i da "to popravi".

Vučić je rekao i da će 1. maja i zvanično biti potvrđena poseta Srbiji predsednika Kine, koja bi trebalo da bude krajem juna.

Izvor: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rajko Doboj

29.04.2016 09:26

Ko o čemu svi političari svijeta o poštenju?

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

29.04.2016 18:22

Сви краду и тврде да владају вољом народа!