АБА: Црвена Звезда - Мега Лекс 95:88, реакције тренера...

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић није био задовољан одбраном своје екипе у првој утакмици финалне серије АБА лиге. Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његова екипа остварила примаран циљ, а то је вођство од 1:0 у финалној серији АБА лиге против Мега Лекса. 

Кошарка 29.04.2016 | 10:20
АБА: Црвена Звезда - Мега Лекс 95:88, реакције тренера...

Он је ипак истакао да црвено-бели у другом мечу морају квалитетније у одбрани.

"Рекао сам јуче у најави шта очекујем од вечерашње утакмице, а тако је и било. Успели смо да будемо бољи од Меге, да савладамо одличну екипу и да добро почнемо серију, поведемо са 1:0", рекао је Радоњић новинарима после меча у Београду.

Црвена звезда повела је с 1:0 против Мега Лекса у финалној серији плеј-офа Јадранске лиге, пошто је вечерас у дворани "Александар Николић" победила 95:88.

"Примили смо велики број поена, али то не може да буде тако. У другој утакмици желимо да играмо другачију одбрану. Амбиције нам остају исте и у другом мечу, а то је победа", додао је он.

Кошаркаш Немања Дангубић повредио се у другом минуту утакмице, а Радоњић је изразио наду да се бек црвено-белих није озбиљније повредио.

"Надам се да Дангубић није озбиљније повредјен и да нећемо доћи у ситуацију да не можемо дуго да рачунамо на њега. Отишао је на прегледе, а више ћемо знати сутра", казао је он.

Кошаркаш Звезде Марко Гудурић оценио је да је његова екипа утакмицу преломила добром игром у другом полувремену.

"Знали см ода ће бити тешко. Млада екипа Меге игра веома агресивно. Све су намучили ове сезоне. Одрадили смо добар посао у другом полувремену и заслужено победили", казао је Гудурић.

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић није био задовољан одбраном своје екипе у првој утакмици финалне серије АБА лиге.

Мега је поражена у Пиониру од Црвене звезде са 95:88, па су црвено-бели успешно кренули ка одбрани АБА трофеја.

Десетковани тим Меге у већем делу утакмице је добро парирао фаворизованим црвено-белима, али ипак није могао до изненађења.

„Честитам Звезди, нисмо играли довољно добро, прилицно лоша одбрана, нисмо били довољно агресивни. Скраћена ротација је утицала на то, али 95 поена је недопустиво. Тако не може да се победи Звезда, нисмо одиграли као целе сезоне. Морамо да анализирамо грешке, да не одиграмо одбрану као вечерас и вратимо се за 1-1“, рекао је Милојевић и додао:

„Пресудила су два/три коша, пораз од 7 или 27, иста је ствар. Нисам задовољан, иако смо показали да можемо да добро одиграмо. Игра не сме да зависи од напада, већ од одбране. Ми смо се враћали нападом, али смо били после лоши у одбрани. Није лако, потрудићемо се да другачије изгледамо у наредној утакмици. Морамо да одиграмо као до сада ове сезоне, то нам је већ донело успехе.“

Милојевић је рекао и да не очекује Лувавуа на другом мечу за два дана.

„Луваву ће тешко играти, не верујем да ће се опоравити, још осећа бол.“

Кошаркаш Меге Никола Ивановић био је најефикаснији играч утакмице са 25 поена. Он је рекао да је Звезда искористила лошу игру у одбрани његове екипе.

"Ово је прва утакмица финалне серије, специјална је пошто долази после дуже паузе. Нисмо играли како смо желели у одбрани. Звезда је то искористила, имала је добра додавања и отворене шутеве. Заслужено је славила. Ово је плеј-оф, анализираћемо, па да прекосутра одиграмо квалитетно и покушамо да славимо у Београду", рекао је Ивановић.

Друга утакмица финалне серије плеј-офа Јадранске лиге играће се у суботу од 20.00.

Извор: Б92

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар