ABA: Crvena Zvezda - Mega Leks 95:88, reakcije trenera...

Trener Mega Leksa Dejan Milojević nije bio zadovoljan odbranom svoje ekipe u prvoj utakmici finalne serije ABA lige. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa ostvarila primaran cilj, a to je vođstvo od 1:0 u finalnoj seriji ABA lige protiv Mega Leksa. 

Košarka 29.04.2016 | 10:20
ABA: Crvena Zvezda - Mega Leks 95:88, reakcije trenera...

On je ipak istakao da crveno-beli u drugom meču moraju kvalitetnije u odbrani.

"Rekao sam juče u najavi šta očekujem od večerašnje utakmice, a tako je i bilo. Uspeli smo da budemo bolji od Mege, da savladamo odličnu ekipu i da dobro počnemo seriju, povedemo sa 1:0", rekao je Radonjić novinarima posle meča u Beogradu.

Crvena zvezda povela je s 1:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto je večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila 95:88.

"Primili smo veliki broj poena, ali to ne može da bude tako. U drugoj utakmici želimo da igramo drugačiju odbranu. Ambicije nam ostaju iste i u drugom meču, a to je pobeda", dodao je on.

Košarkaš Nemanja Dangubić povredio se u drugom minutu utakmice, a Radonjić je izrazio nadu da se bek crveno-belih nije ozbiljnije povredio.

"Nadam se da Dangubić nije ozbiljnije povredjen i da nećemo doći u situaciju da ne možemo dugo da računamo na njega. Otišao je na preglede, a više ćemo znati sutra", kazao je on.

Košarkaš Zvezde Marko Gudurić ocenio je da je njegova ekipa utakmicu prelomila dobrom igrom u drugom poluvremenu.

"Znali sm oda će biti teško. Mlada ekipa Mege igra veoma agresivno. Sve su namučili ove sezone. Odradili smo dobar posao u drugom poluvremenu i zasluženo pobedili", kazao je Gudurić.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević nije bio zadovoljan odbranom svoje ekipe u prvoj utakmici finalne serije ABA lige.

Mega je poražena u Pioniru od Crvene zvezde sa 95:88, pa su crveno-beli uspešno krenuli ka odbrani ABA trofeja.

Desetkovani tim Mege u većem delu utakmice je dobro parirao favorizovanim crveno-belima, ali ipak nije mogao do iznenađenja.

„Čestitam Zvezdi, nismo igrali dovoljno dobro, prilicno loša odbrana, nismo bili dovoljno agresivni. Skraćena rotacija je uticala na to, ali 95 poena je nedopustivo. Tako ne može da se pobedi Zvezda, nismo odigrali kao cele sezone. Moramo da analiziramo greške, da ne odigramo odbranu kao večeras i vratimo se za 1-1“, rekao je Milojević i dodao:

„Presudila su dva/tri koša, poraz od 7 ili 27, ista je stvar. Nisam zadovoljan, iako smo pokazali da možemo da dobro odigramo. Igra ne sme da zavisi od napada, već od odbrane. Mi smo se vraćali napadom, ali smo bili posle loši u odbrani. Nije lako, potrudićemo se da drugačije izgledamo u narednoj utakmici. Moramo da odigramo kao do sada ove sezone, to nam je već donelo uspehe.“

Milojević je rekao i da ne očekuje Luvavua na drugom meču za dva dana.

„Luvavu će teško igrati, ne verujem da će se oporaviti, još oseća bol.“

Košarkaš Mege Nikola Ivanović bio je najefikasniji igrač utakmice sa 25 poena. On je rekao da je Zvezda iskoristila lošu igru u odbrani njegove ekipe.

"Ovo je prva utakmica finalne serije, specijalna je pošto dolazi posle duže pauze. Nismo igrali kako smo želeli u odbrani. Zvezda je to iskoristila, imala je dobra dodavanja i otvorene šuteve. Zasluženo je slavila. Ovo je plej-of, analiziraćemo, pa da prekosutra odigramo kvalitetno i pokušamo da slavimo u Beogradu", rekao je Ivanović.

Druga utakmica finalne serije plej-ofa Jadranske lige igraće se u subotu od 20.00.

Izvor: B92

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar