Ф1: Скудерија неће у „револуцију“!

„Тренутно заостајемо само десетинку за Мерцедесом. Нећемо ићи у револуционарне авантуре“, рекао је Маурицијо Аривабене, главешина Ферарија.

Остали спортови 01.05.2016 | 16:20
Ф1: Скудерија неће у „револуцију“!

Ферари не одустаје од потере за Мерцедесом! Пред долазак у Сочи, први човек италијанске екипе Маурицио Аривабене, пресеца све гласине око незванично најављене замене мотора у оба болида. Газда Скудерије рекао не техничком авантуризму јер сматра да и „стари“ мотор није ни мало лош!

Буде ли све по старом, кукаће Себастијан Фетел, али и Кими Рајконен у недељу. Њима газда за руску авантуру нуди једино побољшану аеродинамику предњег ослањања и то је све. Ко се разуме, рећиће да ни то није мало. Уколико се покаже да су нова побољшања дорасла техничкој норми максималног искоришћења постојећег агрегата чека их шанса за добар пласман. Буде ли ипак супротно, односно деси ли се да мотор поново „прокашљуца“ поново неће бити ништа од Фераријевог сна о просипању шампањца.

„Тренутно заостајемо само десетинку за Мерцедесом. Нећемо ићи у револуционарне авантуре. Нема побољшања на агрегату у Сочију, већ ће се то односити на предње крило. Одавно смо трасирали пут нашег развоја, тако да ово није тренутак за револуционарна унапређења. То се односи пре свега на мотор“, рекао је Аривабене, коме се и у сну изгледа привиђа штудгартска конкуренција.

Фото: Ацтион Имагес

Извор: моззартспорт.цом

Коментари / 0

Оставите коментар