F1: Skuderija neće u „revoluciju“!

„Trenutno zaostajemo samo desetinku za Mercedesom. Nećemo ići u revolucionarne avanture“, rekao je Mauricijo Arivabene, glavešina Ferarija.

Ostali sportovi 01.05.2016 | 16:20
F1: Skuderija neće u „revoluciju“!

Ferari ne odustaje od potere za Mercedesom! Pred dolazak u Soči, prvi čovek italijanske ekipe Mauricio Arivabene, preseca sve glasine oko nezvanično najavljene zamene motora u oba bolida. Gazda Skuderije rekao ne tehničkom avanturizmu jer smatra da i „stari“ motor nije ni malo loš!

Bude li sve po starom, kukaće Sebastijan Fetel, ali i Kimi Rajkonen u nedelju. Njima gazda za rusku avanturu nudi jedino poboljšanu aerodinamiku prednjeg oslanjanja i to je sve. Ko se razume, rećiće da ni to nije malo. Ukoliko se pokaže da su nova poboljšanja dorasla tehničkoj normi maksimalnog iskorišćenja postojećeg agregata čeka ih šansa za dobar plasman. Bude li ipak suprotno, odnosno desi li se da motor ponovo „prokašljuca“ ponovo neće biti ništa od Ferarijevog sna o prosipanju šampanjca.

„Trenutno zaostajemo samo desetinku za Mercedesom. Nećemo ići u revolucionarne avanture. Nema poboljšanja na agregatu u Sočiju, već će se to odnositi na prednje krilo. Odavno smo trasirali put našeg razvoja, tako da ovo nije trenutak za revolucionarna unapređenja. To se odnosi pre svega na motor“, rekao je Arivabene, kome se i u snu izgleda priviđa študgartska konkurencija.

Foto: Action Images

Izvor: mozzartsport.com

Komentari / 0

Ostavite komentar