НДП позива Србе у интерресорну групу

Посланик НДП-а у Представничком вијећу Парламента БиХ Момчило Новаковић, позвао је српске представнике на нивоу БиХ да учествују у раду интерресорне радне групе чији је задатак да пронађе начин другачијег избора троје страних судија у Уставном суду БиХ.

Република Српска 28.04.2016 | 17:32
НДП позива Србе у интерресорну групу

У овом тренутку немамо боље рјешење од формирања ове радне групе, рекао је Новаковић у Бањалуци.

Морамо почети озбиљне преговоре странака и народа у Парламенту БиХ о избору страних судија у Уставном суду БиХ да бисмо дошло до квалитетног рјешења, каже Момчило Новаковић. Он наводи да ће интерресорну радну групу да чине представници оба дома Парламента БиХ и судије Уставног суда БиХ.

Новаковић тврди да формирање ове групе не значи одустајање од референдума о Дану Републике.

Новаковић сматра да су посланици СНСД-а у Парламенту БиХ непринципијелни, јер нису подржали закључак да буде формирана ова радна група.

Представничко вијеће Парламентарне скупштине БиХ усвојило је јуче закључак да буде формирана интерресорна радна група, чији је задатак да пронађе начин другачијег избора троје страних судија у Уставном суду БиХ.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дивља јабука

28.04.2016 16:03

Све домаће судије треба шутнути а поставити све стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

28.04.2016 17:46

Новаковицу ако ово процитас одговори ми- ста знаци данас гладном борцу и рви Дан Републике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

29.04.2016 07:49

Они баш мисле да је народу у РС стало до референдума, да ће их народ по томе цијенити, да је то мјера патриотизма, и тако се опредјељивати уочи избора..??!! Сваком ко имало мисли и размишља јасно је да је то трула демагогија , импровизација и обмана, да је то једна обична будалаштина. Према томе, ови из СзП не би требало да се каче на ту глупост, нека то препусте оном ко је то лансирао у политички етар. Тај ће се и задавити у тој "причи", потонути у тамне политичке дубине са референдумом у наручју, или око врата. Јер, пустио би он радо тај референдум, али референдум неће њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондуктер

29.04.2016 16:58

Доста више демагогије и продаје српских интереса. Испричај Миле како сте ти и Шараба у прошлом сазиву Парламента БиХ за паре гласали измјене и допуне Закона о служби у ОС БиХ. Тако сте омогућили да војници Хрвати и Бошњаци остваре право на пензију, а јадни Срби опет извисили. И тако у недоглед.

ОДГОВОРИТЕ