NDP poziva Srbe u interresornu grupu

Poslanik NDP-a u Predstavničkom vijeću Parlamenta BiH Momčilo Novaković, pozvao je srpske predstavnike na nivou BiH da učestvuju u radu interresorne radne grupe čiji je zadatak da pronađe način drugačijeg izbora troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Republika Srpska 28.04.2016 | 17:32
NDP poziva Srbe u interresornu grupu

U ovom trenutku nemamo bolje rješenje od formiranja ove radne grupe, rekao je Novaković u Banjaluci.

Moramo početi ozbiljne pregovore stranaka i naroda u Parlamentu BiH o izboru stranih sudija u Ustavnom sudu BiH da bismo došlo do kvalitetnog rješenja, kaže Momčilo Novaković. On navodi da će interresornu radnu grupu da čine predstavnici oba doma Parlamenta BiH i sudije Ustavnog suda BiH.

Novaković tvrdi da formiranje ove grupe ne znači odustajanje od referenduma o Danu Republike.

Novaković smatra da su poslanici SNSD-a u Parlamentu BiH neprincipijelni, jer nisu podržali zaključak da bude formirana ova radna grupa.

Predstavničko vijeće Parlamentarne skupštine BiH usvojilo je juče zaključak da bude formirana interresorna radna grupa, čiji je zadatak da pronađe način drugačijeg izbora troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

28.04.2016 16:03

Sve domaće sudije treba šutnuti a postaviti sve strane.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

28.04.2016 17:46

Novakovicu ako ovo procitas odgovori mi- sta znaci danas gladnom borcu i rvi Dan Republike?

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

29.04.2016 07:49

Oni baš misle da je narodu u RS stalo do referenduma, da će ih narod po tome cijeniti, da je to mjera patriotizma, i tako se opredjeljivati uoči izbora..??!! Svakom ko imalo misli i razmišlja jasno je da je to trula demagogija , improvizacija i obmana, da je to jedna obična budalaština. Prema tome, ovi iz SzP ne bi trebalo da se kače na tu glupost, neka to prepuste onom ko je to lansirao u politički etar. Taj će se i zadaviti u toj "priči", potonuti u tamne političke dubine sa referendumom u naručju, ili oko vrata. Jer, pustio bi on rado taj referendum, ali referendum neće njega.

ODGOVORITE
Name

Kondukter

29.04.2016 16:58

Dosta više demagogije i prodaje srpskih interesa. Ispričaj Mile kako ste ti i Šaraba u prošlom sazivu Parlamenta BiH za pare glasali izmjene i dopune Zakona o službi u OS BiH. Tako ste omogućili da vojnici Hrvati i Bošnjaci ostvare pravo na penziju, a jadni Srbi opet izvisili. I tako u nedogled.

ODGOVORITE