Федерер: Могу до титуле на Вимблдону, прије него на Гаросу!

Роџер Федерер рекао је да се нада да је потпуно спреман за све што га чека на Мастерсу у Монте Карлу.

Тенис 16.04.2016 | 11:40
Федерер: Могу до титуле на Вимблдону, прије него на Гаросу!

Швајцарац је истакао да се психички и физички опоравио после двомесечне паузе због операције колена.

Последњи меч пре Монте Карла Федерер је одиграо средином јануара на Аустралијан Опену, где је у полуфиналу изгубио од првог играча света Новака Дјоковића.

Освајач 17 гренд слем титула је трећег фебруара подвргнут артроскопској операцији левог колена, а требало је да игра на Мастерсу у Мајамију, пре две недеље, али се повукао због стомачног вируса.

"Одморио сам се психички и физички. Осећам се заиста добро. Како време буде одмицало бићу све боље и надам се да до Париза неће бити никаквих проблема са коленом и да ћу бити спреман да одиграм седам мечева, ако треба у пет сетова", рекао је Федерер.

Он је додао да се не нада титули у Монте Карлу, већ да ће учешће на том турниру искористити као припрему за Ролан Гарос, који почиње 22. маја.

Федерер је навео да ће у зависности од резултата у Монте Карлу одлучити да ли ће учествовати на Мастерсу у Мадриду, који почиње 1. маја и Мастерсу у Риму, седам дана касније.

"Мораћу да сачекам и видим како ће моје колено и тело реаговати. Морам да видим на чему ћу морати да радим, да ли је то опоравак или тренинг. Још не знам, али верујем да ће бити јасније за две недеље", рекао је Федерер.

Роџер је прошле године такмичење у Монте Карлу завршио у трећем колу поразом од Француза Гаела Монфиса. 

Федерер је прошле године освојио шест титула, међу којима у Синсинатију и Дубаију, где је у финалима победио управо Новака.

Међутим, последњу титулу освојио је у Базелу првог новембра, када је био бољи од Рафаела Надала у финалу. Швајцарски тенисер рекао је да верује да до краја каријере може да освоји макар још једну Грен слем титулу.

"Већ сам побеђивао у Паризу, а тамо сам играо веома добро претходних година. Зашто да не освојим титулу? Али, мислим да на Вимблдону и на осталим Грен слем туринирима имам боље шансе него на Ролан Гаросу", рекао је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар