Federer: Mogu do titule na Vimbldonu, prije nego na Garosu!

Rodžer Federer rekao je da se nada da je potpuno spreman za sve što ga čeka na Mastersu u Monte Karlu.

Tenis 16.04.2016 | 11:40
Federer: Mogu do titule na Vimbldonu, prije nego na Garosu!

Švajcarac je istakao da se psihički i fizički oporavio posle dvomesečne pauze zbog operacije kolena.

Poslednji meč pre Monte Karla Federer je odigrao sredinom januara na Australijan Openu, gde je u polufinalu izgubio od prvog igrača sveta Novaka Djokovića.

Osvajač 17 grend slem titula je trećeg februara podvrgnut artroskopskoj operaciji levog kolena, a trebalo je da igra na Mastersu u Majamiju, pre dve nedelje, ali se povukao zbog stomačnog virusa.

"Odmorio sam se psihički i fizički. Osećam se zaista dobro. Kako vreme bude odmicalo biću sve bolje i nadam se da do Pariza neće biti nikakvih problema sa kolenom i da ću biti spreman da odigram sedam mečeva, ako treba u pet setova", rekao je Federer.

On je dodao da se ne nada tituli u Monte Karlu, već da će učešće na tom turniru iskoristiti kao pripremu za Rolan Garos, koji počinje 22. maja.

Federer je naveo da će u zavisnosti od rezultata u Monte Karlu odlučiti da li će učestvovati na Mastersu u Madridu, koji počinje 1. maja i Mastersu u Rimu, sedam dana kasnije.

"Moraću da sačekam i vidim kako će moje koleno i telo reagovati. Moram da vidim na čemu ću morati da radim, da li je to oporavak ili trening. Još ne znam, ali verujem da će biti jasnije za dve nedelje", rekao je Federer.

Rodžer je prošle godine takmičenje u Monte Karlu završio u trećem kolu porazom od Francuza Gaela Monfisa. 

Federer je prošle godine osvojio šest titula, među kojima u Sinsinatiju i Dubaiju, gde je u finalima pobedio upravo Novaka.

Međutim, poslednju titulu osvojio je u Bazelu prvog novembra, kada je bio bolji od Rafaela Nadala u finalu. Švajcarski teniser rekao je da veruje da do kraja karijere može da osvoji makar još jednu Gren slem titulu.

"Već sam pobeđivao u Parizu, a tamo sam igrao veoma dobro prethodnih godina. Zašto da ne osvojim titulu? Ali, mislim da na Vimbldonu i na ostalim Gren slem turinirima imam bolje šanse nego na Rolan Garosu", rekao je Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar