Ружић и Тончев руше Ивицу Дачића?

Део функционера СПС незадовољан је резултатом ове странке на изборима и они би могли чак и да затраже оставку лидера Ивице Дачића - сазнају "Новости" у врху те странке.

Србија 28.04.2016 | 11:40
Ружић и Тончев руше Ивицу Дачића?

Предводници те струје су, према нашим информацијама, потпредседник Бранко Ружић и члан председништва Новица Тончев.

Тончев је јуче рекао да сматра да су социјалисти једини губитник избора:

"С обзиром на то да смо били у власти требало је да освојимо више гласова. Нисмо повећали ни проценат ни број посланика. Затражићу седницу Главног одбора странке, на којој ће се анализирати ко је, шта, и колико урадио".

Лидер локалног одбора у Сурдулици рекао је и да би социјалисти, ако добију позив за владу, требало да поставе своје услове и да је он "први из СПС заслужио да буде министар".

Да међу социјалистима јача идеја да треба да се супротставе напредњацима, потврђује и изјава Бранка Ружића, који је казао да би волео да странка оде у опозицију, и да би, да нису били у претходној влади, сада добили 20 одсто гласова.

"Ако и будемо позвани у владу, принцип сарадње биће другачији него у претходне две године", рекао је Ружић.

Међу онима који су љути пре свега због млаке предизборне кампање социјалиста је и почасни председник Милутин Мркоњић. Он је још у изборној ноћи, када су први резултати пристигли, рекао да је сигуран да би прошли боље да су водили оштрију кампању и да су више истицали достигнућа својих министара из периода од 2008. до 2012. године.

Социјалисти су, према прелиминарним резултатима, освојили око 11 одсто, односно 407.184 гласа. То је за око 77.000 гласова мање него на изборима 2014. године, и испод циља од пола милиона гласова који су поставили у кампањи.

Да нису задовољни резултатима, било је јасно већ у изборној ноћи, по неуобичајено тихој атмосфери и киселим осмесима у изборном штабу. И сам Дачић тада је потврдио да су добили мање гласова него што је он најавио, али да то ипак није лош резултат.

Он је истакао да су успели да сачувају идентитет странке и да преживе "политички цунами СНС".

Извор: Вечерње новости

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сноуден

28.04.2016 10:15

Социјалисти су промасени избор и у српској це доживети дебакл на изборима свакакве мраке и кримоса ту има...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

28.04.2016 11:53

Требало га је давно макнути с те функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клок

28.04.2016 12:04

Мислим да је Дациц добро потросен политицар!

Name

Ружић

28.04.2016 13:38

Да ви знате која је лоповчине тај Дачић.Годинама је на власти са сваким може важно је да он буде ту.Афера коферче ништа афера банана ништа афера до афере али ништа.Ево опклада опет ће у власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Социјалиста

28.04.2016 15:10

Цуј Тонцев и јос цуј из Сурдулице и јос са оним препотентним Рузицем. Па зар они имају какву снагу у СПС у. Смијесни су

Name

Кум.

28.04.2016 16:54

Ружућу!НЕМОЈ да превише лапрдаш.ти нећеш да схватиш' каква си балерина'инекултурни твор.

Name

xxy

28.04.2016 22:54

Тончев,полуписмен тип из криминалног миљеа без икаквог педигреа,примитивац.Да није таких типова СП би имала бар дупло више посланика.Што је он ту гдје је вјероватно је најодговорнији управо Дачић..

ОДГОВОРИТЕ