Ružić i Tončev ruše Ivicu Dačića?

Deo funkcionera SPS nezadovoljan je rezultatom ove stranke na izborima i oni bi mogli čak i da zatraže ostavku lidera Ivice Dačića - saznaju "Novosti" u vrhu te stranke.

Srbija 28.04.2016 | 11:40
Ružić i Tončev ruše Ivicu Dačića?

Predvodnici te struje su, prema našim informacijama, potpredsednik Branko Ružić i član predsedništva Novica Tončev.

Tončev je juče rekao da smatra da su socijalisti jedini gubitnik izbora:

"S obzirom na to da smo bili u vlasti trebalo je da osvojimo više glasova. Nismo povećali ni procenat ni broj poslanika. Zatražiću sednicu Glavnog odbora stranke, na kojoj će se analizirati ko je, šta, i koliko uradio".

Lider lokalnog odbora u Surdulici rekao je i da bi socijalisti, ako dobiju poziv za vladu, trebalo da postave svoje uslove i da je on "prvi iz SPS zaslužio da bude ministar".

Da među socijalistima jača ideja da treba da se suprotstave naprednjacima, potvrđuje i izjava Branka Ružića, koji je kazao da bi voleo da stranka ode u opoziciju, i da bi, da nisu bili u prethodnoj vladi, sada dobili 20 odsto glasova.

"Ako i budemo pozvani u vladu, princip saradnje biće drugačiji nego u prethodne dve godine", rekao je Ružić.

Među onima koji su ljuti pre svega zbog mlake predizborne kampanje socijalista je i počasni predsednik Milutin Mrkonjić. On je još u izbornoj noći, kada su prvi rezultati pristigli, rekao da je siguran da bi prošli bolje da su vodili oštriju kampanju i da su više isticali dostignuća svojih ministara iz perioda od 2008. do 2012. godine.

Socijalisti su, prema preliminarnim rezultatima, osvojili oko 11 odsto, odnosno 407.184 glasa. To je za oko 77.000 glasova manje nego na izborima 2014. godine, i ispod cilja od pola miliona glasova koji su postavili u kampanji.

Da nisu zadovoljni rezultatima, bilo je jasno već u izbornoj noći, po neuobičajeno tihoj atmosferi i kiselim osmesima u izbornom štabu. I sam Dačić tada je potvrdio da su dobili manje glasova nego što je on najavio, ali da to ipak nije loš rezultat.

On je istakao da su uspeli da sačuvaju identitet stranke i da prežive "politički cunami SNS".

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

snouden

28.04.2016 10:15

Socijalisti su promaseni izbor i u srpskoj ce doživeti debakl na izborima svakakve mrake i krimosa tu ima...

ODGOVORITE
Name

os

28.04.2016 11:53

Trebalo ga je davno maknuti s te funkcije.

ODGOVORITE
Name

klok

28.04.2016 12:04

Mislim da je Dacic dobro potrosen politicar!

Name

Ружић

28.04.2016 13:38

Да ви знате која је лоповчине тај Дачић.Годинама је на власти са сваким може важно је да он буде ту.Афера коферче ништа афера банана ништа афера до афере али ништа.Ево опклада опет ће у власт.

ODGOVORITE
Name

Socijalista

28.04.2016 15:10

Cuj Toncev i jos cuj iz Surdulice i jos sa onim prepotentnim Ruzicem. Pa zar oni imaju kakvu snagu u SPS u. Smijesni su

Name

Kum.

28.04.2016 16:54

Ružuću!NEMOJ da previše laprdaš.ti nećeš da shvatiš' kakva si balerina'inekulturni tvor.

Name

xxy

28.04.2016 22:54

Tončev,polupismen tip iz kriminalnog miljea bez ikakvog pedigrea,primitivac.Da nije takih tipova SP bi imala bar duplo više poslanika.Što je on tu gdje je vjerovatno je najodgovorniji upravo Dačić..

ODGOVORITE