Стоп непријатељству са званичном Москвом

Вашингтон треба да обнови пријатељске односе са Русијом и да тражи заједнички језик са Москвом, рекао је један од могућих кандидата Републиканске странке за номинацију на председничким изборима, Доналд Трамп.

Свијет 28.04.2016 | 10:30
Стоп непријатељству са званичном Москвом

Према његовим речима, САД, Русија и Кина "не морају нужно да буду противници".

"Ублажавање тензија и побољшање односа са Русијом је апсолутно могуће. Овај ужасни круг непријатељстава мора се прекинути и надам се да ће то бити ускоро", рекао је Трамп у говору о својој спољној политици.

Он је рекао да у односима са Русијом треба тражити заједничко тло засновано на заједничким интересима.

Трамп је најавио да ће, уколико буде изабран за америчког председника у новембру, заказати самит НАТО на коме ће се анализирати стратегије Алијансе.

"Заказаћу самит са савезницима у НАТО и одвојен састанак са нашим азијским савезницима. На тим скуповима неће се само разговарати о финансијским обавезама, већ се анализирати могућност усвајања нових стратегија ради суочавања са заједничким изазовима", рекао је Трамп, а пренео "Спутњик".

Извор: СРНА

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

длан

28.04.2016 08:51

Из длана се види да се роди о добром цовјеку.Погледај те му линије зивота како је велика,а остале линије које иду уз линију зивота говоре о цовјеку добре дусе и великог срца.Вјеровали или не то је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумце Дугменце

28.04.2016 09:09

Ово је једини паметан цовјек у Америци. Зестоку реторику користи да би побиједио, али це после "памет у главу" и видјети одакле му долази а одакле не долази опасност. Русија никад није била колонијална сила, само се бранила. Е сад ако се бранеци морала дда предје и заузме територију непријатеља то није империјалистицки рат. Ко не вјерује нека процита историју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

28.04.2016 09:29

Лупа к'о Максим по дивизији. Испада да је истог дана рекао да се наорузање мора тако добро усаврсити како би се знало да САД остају главне на планети те да застицени (у Европи) то и подебело треба да плате а сада казе ово. Као сто се цесто у кампањама десава: хоце цовјек и јаре и паре; обецава (скоро) све. Сто се тице самог лика: много висе лици на мајмуна него Буско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац.

28.04.2016 13:54

прочитајте'басну о:пероњи 'шароњи: и вуку. кад завлада преклетство код чловека:употребљавају разно разне тракове!да се домогну плена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амери

28.04.2016 14:54

ВЈЕРУЈУ САМО У ДОЛАРЕ.БУС, КЛИНТОН, И ОБАМА СВИ СУ ОНИ ИСТИ.