Stop neprijateljstvu sa zvaničnom Moskvom

Vašington treba da obnovi prijateljske odnose sa Rusijom i da traži zajednički jezik sa Moskvom, rekao je jedan od mogućih kandidata Republikanske stranke za nominaciju na predsedničkim izborima, Donald Tramp.

Svijet 28.04.2016 | 10:30
Stop neprijateljstvu sa zvaničnom Moskvom

Prema njegovim rečima, SAD, Rusija i Kina "ne moraju nužno da budu protivnici".

"Ublažavanje tenzija i poboljšanje odnosa sa Rusijom je apsolutno moguće. Ovaj užasni krug neprijateljstava mora se prekinuti i nadam se da će to biti uskoro", rekao je Tramp u govoru o svojoj spoljnoj politici.

On je rekao da u odnosima sa Rusijom treba tražiti zajedničko tlo zasnovano na zajedničkim interesima.

Tramp je najavio da će, ukoliko bude izabran za američkog predsednika u novembru, zakazati samit NATO na kome će se analizirati strategije Alijanse.

"Zakazaću samit sa saveznicima u NATO i odvojen sastanak sa našim azijskim saveznicima. Na tim skupovima neće se samo razgovarati o finansijskim obavezama, već se analizirati mogućnost usvajanja novih strategija radi suočavanja sa zajedničkim izazovima", rekao je Tramp, a preneo "Sputnjik".

Izvor: SRNA

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

dlan

28.04.2016 08:51

Iz dlana se vidi da se rodi o dobrom covjeku.Pogledaj te mu linije zivota kako je velika,a ostale linije koje idu uz liniju zivota govore o covjeku dobre duse i velikog srca.Vjerovali ili ne to je tako.

ODGOVORITE
Name

Kumce Dugmence

28.04.2016 09:09

Ovo je jedini pametan covjek u Americi. Zestoku retoriku koristi da bi pobijedio, ali ce posle "pamet u glavu" i vidjeti odakle mu dolazi a odakle ne dolazi opasnost. Rusija nikad nije bila kolonijalna sila, samo se branila. E sad ako se braneci morala dda predje i zauzme teritoriju neprijatelja to nije imperijalisticki rat. Ko ne vjeruje neka procita istoriju

ODGOVORITE
Name

Taksirat

28.04.2016 09:29

Lupa k'o Maksim po diviziji. Ispada da je istog dana rekao da se naoruzanje mora tako dobro usavrsiti kako bi se znalo da SAD ostaju glavne na planeti te da zasticeni (u Evropi) to i podebelo treba da plate a sada kaze ovo. Kao sto se cesto u kampanjama desava: hoce covjek i jare i pare; obecava (skoro) sve. Sto se tice samog lika: mnogo vise lici na majmuna nego Busko.

ODGOVORITE
Name

semberac.

28.04.2016 13:54

pročitajte'basnu o:peronji 'šaronji: i vuku. kad zavlada prekletstvo kod človeka:upotrebljavaju razno razne trakove!da se domognu plena.

ODGOVORITE
Name

Ameri

28.04.2016 14:54

VJERUJU SAMO U DOLARE.BUS, KLINTON, I OBAMA SVI SU ONI ISTI.