Мајка тражила своје дијете по ходницима

У ГАК „Народни фронт” прошлог петка настала је права збрка око тога да ли је медицинска сестра донела мајци на подој туђу бебу или не.

Србија 28.04.2016 | 08:50
Мајка тражила своје дијете по ходницима

А када је у породилиште стигао и породиљин супруг, настао је додатни хаос. Након чарке са медицинским радницима, он је позвао и полицију, која је проверавала све у болници до недеље. На крају се испоставило да су мајци у апартман донели њену бебу којој је медицинска сестра ставила погрешну контролну трачицу преко грудног коша.

Како „Блиц” сазнаје, тог петка, трећег дана по порођају, мајци је донета беба на подој у апартман.

Мајка је одмах приметила да бебин број који се налази на трачици преко грудног коша не одговара броју који је на трачици њене руке. Несрећна жена одмах је позвала медицинску сестру, која је својим понашањем само произвела додатну сумњу код мајке. Без икаквог објашњења, сестра је узела бебу и однела је у бокс, тврдећи само да је само заменила трачице на грудном кошу.

"Медицинска сестра о овом догађају није обавестила надређене. Један од лекара приметио је мајку како унезверена шета по ходнику и распитује се о свом детету. Одвео ју је до бокса са бебама. Показане су јој две бебе, обе су расповијене испред ње и тада се мајка уверила да је то ипак била њена беба", прича извор „Блица” из овог породилишта.

Обавештена је управа болнице и позвана инспекција Министарства здравља, а директорка ГАК „Народни фронт”, проф. др Снежана Ракић каже да је сестра истог тренутка суспендована:

"Сачекаћемо извештај инспекције и унутрашње контроле, па ћемо видети да ли ће сестра добити отказ. Родитељи нису тражили да се уради ДНК анализа, што је пракса уколико сумњају у идентитет свог детета".

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар