Варљиви април уништио труд пољопривредника

Ниске температуре, мраз и град који су се смјењивали у протеклих мјесец и по дана узроковали су велике штете у пољопривреди градишког краја. Ове седмице страдли су воћњаци у Поткозарју и поврће у Лијевче пољу.

Република Српска 27.04.2016 | 20:20
Варљиви април уништио труд пољопривредника

Варљиви април којег испраћамо са ниским темепратурама узроковао је велике штете у пољопривреди, највише воћарству и засадима поврћа. Због мраза који је ове седмице захватио широко подручје лијевчанске равнице, многи сада сабирају штете.

Само за једну ноћ уништен је готово сав труд ових вриједних произвођача поврћа. Они не вјерују да ће моћи пресијати њиве јер немају новца, а ни воље да све крену од почетка.

Повољно вријеме у марту подстакло је многе произвођаче поврћа да изађу на њиве и засију стотине хектара. Засади, а посебно кромпир брзо су напредовали те избили из земље да би у априлу, велике временске осцилације и мраз уништили поврће.

БН телевизија

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

нажалост

27.04.2016 18:22

Страдало је воће свугдје у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сниуден

27.04.2016 18:53

Назалост пука истина....Бог нас кажњава јер смо се изопацили као народ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат Ђуро

27.04.2016 19:02

Само се труд сељака и може уништити, не постоји труд администрације и бирократије. Они су већи рушитељи него елементарне непогоде. Колико је нерадника по једном раднику у РС то нема нигдје. Али дотјеран је цар до дувара. Нема даље. Нека буде што бити не може.

ОДГОВОРИТЕ