Varljivi april uništio trud poljoprivrednika

Niske temperature, mraz i grad koji su se smjenjivali u proteklih mjesec i po dana uzrokovali su velike štete u poljoprivredi gradiškog kraja. Ove sedmice stradli su voćnjaci u Potkozarju i povrće u Lijevče polju.

Republika Srpska 27.04.2016 | 20:20
Varljivi april uništio trud poljoprivrednika

Varljivi april kojeg ispraćamo sa niskim temepraturama uzrokovao je velike štete u poljoprivredi, najviše voćarstvu i zasadima povrća. Zbog mraza koji je ove sedmice zahvatio široko područje lijevčanske ravnice, mnogi sada sabiraju štete.

Samo za jednu noć uništen je gotovo sav trud ovih vrijednih proizvođača povrća. Oni ne vjeruju da će moći presijati njive jer nemaju novca, a ni volje da sve krenu od početka.

Povoljno vrijeme u martu podstaklo je mnoge proizvođače povrća da izađu na njive i zasiju stotine hektara. Zasadi, a posebno krompir brzo su napredovali te izbili iz zemlje da bi u aprilu, velike vremenske oscilacije i mraz uništili povrće.

BN televizija

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nažalost

27.04.2016 18:22

Stradalo je voće svugdje u RS.

ODGOVORITE
Name

sniuden

27.04.2016 18:53

Nazalost puka istina....Bog nas kažnjava jer smo se izopacili kao narod....

ODGOVORITE
Name

Brat Đuro

27.04.2016 19:02

Samo se trud seljaka i može uništiti, ne postoji trud administracije i birokratije. Oni su veći rušitelji nego elementarne nepogode. Koliko je neradnika po jednom radniku u RS to nema nigdje. Ali dotjeran je car do duvara. Nema dalje. Neka bude što biti ne može.

ODGOVORITE