Годину дана након терористичког напада

Поводом годину дана од убиства полицајца Драгана Ђурића кога је у теротистичком нападу на полицијску станицу у Зворнику 27. априла прошле године убио Нердин Ибрић, а ранио двојицу полицајаца, данас је у Зворнику откривен и освештан споменик погинулим припадницима МУП Републике Српске у протеклом рату као и послијератном периоду.

Република Српска 27.04.2016 | 22:39
Годину дана након терористичког напада

Откривању и освећењу споменика присуствовали су министрар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, директор Полиције Гојко Васић, шеф ОЕСЦ-а у Бих Џонатан Мур и многи други. Поручили су да све полицијске и безбједоносне институције и агенције у БИХ морају радити заједно како би спријечили будуће терористе да на бруталан начин убијају не само полицајце и војнике већ и грађане.

У вечерњим сатима 27. априла 2015 године у терористичком нападу на зворничку полицијску станицу Нердин Ибрић убио је полицајца Драгана Ђурића, а ранио његове колеге Жељка Гајића и Стеву Миловановића. 

Спомен плочу погинулим припадицима МУП-а Републике Српске из Зворника открили су министар полиције Драган Лукач и Драган Вељовић, син у рату погинулог полицајца Миленка Вељовића. Они су наши јунаци који су заслужили да их се сваки дан сјећамо и спомињемо, јер су живот дали за Републику Српску као и Драган Ђурић који је погинуо у терористичком нападу јер ствари треба назвати правим именом каже Лукач.

Након откривања и освећења споменика, и служеног парастоса, вијенце су положиле бројне делегације, а за његово подизање захвалност је одата и недавно преминулом начелнику станице јавне безбједности Зворник Станимиру Видовићу, уз најаву да ће ради веће и боље безбједности Зворник ускоро добити центар јавне безњедндости.

БН телевизија

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

зути

27.04.2016 22:51

Кукавицко убиство то није урадио цовјек него монструм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

27.04.2016 23:00

Па нису Босњаци сви супермен,од 3 милиона људи налети и неки поремецен,лицно мислим и да се висе тога догадја не би било цудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

28.04.2016 00:22

Казу да је покојни био добар за вријеме рата ,бумеранг ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре будала

29.04.2016 08:34

Да има било шта прљаво у прошлости полицајца Ђурића, на помен не би дошао Џонатан Мур, јер странци добро ''извагају''па се појаве на таквим скуповима. Требао би знати да је у рату убијен Ђурићев отац и то на кућном прагу. Ваљда је несрећни човјек био агресор у свој кући, како то ви волите рећи.

Name

монструм

28.04.2016 07:38

Монструм јесте али богами кукавица није отидји ти у полицију па пуцај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.04.2016 16:08

Ко год да је и шта год да је, луд је и заслужује затвор.

ОДГОВОРИТЕ