Godinu dana nakon terorističkog napada

Povodom godinu dana od ubistva policajca Dragana Đurića koga je u terotističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku 27. aprila prošle godine ubio Nerdin Ibrić, a ranio dvojicu policajaca, danas je u Zvorniku otkriven i osveštan spomenik poginulim pripadnicima MUP Republike Srpske u proteklom ratu kao i poslijeratnom periodu.

Republika Srpska 27.04.2016 | 22:39
Godinu dana nakon terorističkog napada

Otkrivanju i osvećenju spomenika prisustvovali su ministrar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Gojko Vasić, šef OESC-a u Bih Džonatan Mur i mnogi drugi. Poručili su da sve policijske i bezbjedonosne institucije i agencije u BIH moraju raditi zajedno kako bi spriječili buduće teroriste da na brutalan način ubijaju ne samo policajce i vojnike već i građane.

U večernjim satima 27. aprila 2015 godine u terorističkom napadu na zvorničku policijsku stanicu Nerdin Ibrić ubio je policajca Dragana Đurića, a ranio njegove kolege Željka Gajića i Stevu Milovanovića. 

Spomen ploču poginulim pripadicima MUP-a Republike Srpske iz Zvornika otkrili su ministar policije Dragan Lukač i Dragan Veljović, sin u ratu poginulog policajca Milenka Veljovića. Oni su naši junaci koji su zaslužili da ih se svaki dan sjećamo i spominjemo, jer su život dali za Republiku Srpsku kao i Dragan Đurić koji je poginuo u terorističkom napadu jer stvari treba nazvati pravim imenom kaže Lukač.

Nakon otkrivanja i osvećenja spomenika, i služenog parastosa, vijence su položile brojne delegacije, a za njegovo podizanje zahvalnost je odata i nedavno preminulom načelniku stanice javne bezbjednosti Zvornik Stanimiru Vidoviću, uz najavu da će radi veće i bolje bezbjednosti Zvornik uskoro dobiti centar javne beznjedndosti.

BN televizija

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

zuti

27.04.2016 20:51

Kukavicko ubistvo to nije uradio covjek nego monstrum

ODGOVORITE
Name

Maki

27.04.2016 21:00

Pa nisu Bosnjaci svi supermen,od 3 miliona ljudi naleti i neki poremecen,licno mislim i da se vise toga dogadja ne bi bilo cudo.

ODGOVORITE
Name

Pendula

27.04.2016 22:22

Kazu da je pokojni bio dobar za vrijeme rata ,bumerang ?

ODGOVORITE
Name

re budala

29.04.2016 06:34

Da ima bilo šta prljavo u prošlosti policajca Đurića, na pomen ne bi došao Džonatan Mur, jer stranci dobro ''izvagaju''pa se pojave na takvim skupovima. Trebao bi znati da je u ratu ubijen Đurićev otac i to na kućnom pragu. Valjda je nesrećni čovjek bio agresor u svoj kući, kako to vi volite reći.

Name

monstrum

28.04.2016 05:38

Monstrum jeste ali bogami kukavica nije otidji ti u policiju pa pucaj

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.04.2016 14:08

Ko god da je i šta god da je, lud je i zaslužuje zatvor.

ODGOVORITE