Продавали јаја и помагали својој школи

Поводом најрадоснијег хришћанског празника - Васкрса у издвојеном одјељењу Основне школе „Кадињача“ у Лозничком Пољу ученици нижих разреда организовали су васкршњи вашар.

Србија 27.04.2016 | 19:31
Продавали јаја и помагали својој школи

У сриједу, 26.4.2016. године, од 10 часова просторије ове школе биле су претијесне да приме другаре из матичне школе и многобројне родитеље ученика, баке, деке и комшије. Заједно са својим учитељицама малишани су вриједно радили, те је на штандовима било пуно шарених јаја, папирних пилића, насмијаних зека и још много тога.

"Годишњим Планом рада школе, осим многобројних манифестација у којима учествују наши ученици, прослава Васкрса, у школи у Лозничком Пољу, заузима посебно мјесто", истиче учитељица Живка Виторовић и додаје: "Радећи у духу православља дјечја радост се посебно видјела када су за своје радове добили новац док су их продавали и тиме били награђени за уложени труд."Посјетиоци су били одушевљени креативношћу и маштом малишана.

"Заиста сам пријатно изненађена оним што су дјеца урадила", истиче Славица Ђукић, мајка ученика првог разреда и каже: "Мој син се никада није оволико радовао и припремао за прославу Васкрса и одлазак у школу, гдје је са својим другарима и учитељицом правио ове предивне, украсне предмете. Осим учења, у овој школи посебно се његује стваралачки рад ученика у коме могу да истакну сву своју слободу и креативност."

Осим обиљежавања великог празника, циљ ове манифестације је да новцем сакупљеним од продаје радова школа добије нова наставна средства, којима ће унаприједити васпитно-образовни процес и дјеци га учинити занимљивијим.

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар