Prodavali jaja i pomagali svojoj školi

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa u izdvojenom odjeljenju Osnovne škole „Kadinjača“ u Lozničkom Polju učenici nižih razreda organizovali su vaskršnji vašar.

Srbija 27.04.2016 | 19:31
Prodavali jaja i pomagali svojoj školi

U srijedu, 26.4.2016. godine, od 10 časova prostorije ove škole bile su pretijesne da prime drugare iz matične škole i mnogobrojne roditelje učenika, bake, deke i komšije. Zajedno sa svojim učiteljicama mališani su vrijedno radili, te je na štandovima bilo puno šarenih jaja, papirnih pilića, nasmijanih zeka i još mnogo toga.

"Godišnjim Planom rada škole, osim mnogobrojnih manifestacija u kojima učestvuju naši učenici, proslava Vaskrsa, u školi u Lozničkom Polju, zauzima posebno mjesto", ističe učiteljica Živka Vitorović i dodaje: "Radeći u duhu pravoslavlja dječja radost se posebno vidjela kada su za svoje radove dobili novac dok su ih prodavali i time bili nagrađeni za uloženi trud."Posjetioci su bili oduševljeni kreativnošću i maštom mališana.

"Zaista sam prijatno iznenađena onim što su djeca uradila", ističe Slavica Đukić, majka učenika prvog razreda i kaže: "Moj sin se nikada nije ovoliko radovao i pripremao za proslavu Vaskrsa i odlazak u školu, gdje je sa svojim drugarima i učiteljicom pravio ove predivne, ukrasne predmete. Osim učenja, u ovoj školi posebno se njeguje stvaralački rad učenika u kome mogu da istaknu svu svoju slobodu i kreativnost."

Osim obilježavanja velikog praznika, cilj ove manifestacije je da novcem sakupljenim od prodaje radova škola dobije nova nastavna sredstva, kojima će unaprijediti vaspitno-obrazovni proces i djeci ga učiniti zanimljivijim.

BN TV (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar