А сад на појачања! Јувеов први посао је Алегри, а други Берарди!

Директор шампиона Италије Ђузепе Марота поручио да клуб већ размишља о прелазном року како би играо што битнију улогу у Лиги шампиона наредне сезоне.

Фудбал 29.04.2016 | 22:00
А сад на појачања! Јувеов први посао је Алегри, а други Берарди!

Јувентус је и званично одбранио Скудето. Стара дама је петом титулом у низу потврдила доминацију на Апенинима, а један од најзаслужнијих за шампионску династију је спортски дсиректор Ђузепе Марота који је пре шест година преузео функцију спортског директора и од тада нанизао пет шампионских титула!

Марота је поносан на нови трофеј, али већ размишља о изазовима за следећу сезону.
“После 10 кола смо имали 12 бодова, али нисмо били очајни и знали смо да можемо да се вратимо на врх. Знали смо да имамо сјајног тренера који феноменално контролише свлачионицу. Са друге стране знали смо и колико вреди састав са прекаљеним асовима попут Буфона, Кјелинија, Барзаљија, Бонућија и младих фудбалера попут Погбе, Дибале, Морате и осталих… Овај пети Скудето у низу је и заслуга свих 300 запослених у клубу”, рекао је Марота на шампионском слављу.

Он најављује још јачи Јувентус…
“Донели смо неке ризичне одлуке, али смо на крају успели да дуплирамо приходе. Сада желимо да се појачамо у летњем прелазном року. Знамо да то неће бити лако јер имамо јак тим и квалитет наших играча је на високом нивоу. Неће бити лако да нађемо боље од ових које имамо. Желимо да направимо микс искусних и младих фудбалера. Немамо проблеме у Италији, али у Лиги шампиона желимо да играмо важну улогу што није лако јер срећа игра велику улогу у том такмичењу. Ове сезоне нас је 90 секунди делило од пласман у наредну рунду. Прошле године смо имали среће у жреб, ове нисмо. У полуфиналу је Манчестер Сити којег смо победили оба пута у сезони”.

Један од Јувентусових приоритета је продужетак сарадње са Максом Алегријем.
“То је брак у којем све функционише. Ускоро ћемо продужити уговор. То је само формалност”.

Једно од првих појачање би могао да буде Домени Берарди из Сасуола. Поготово ако Реал откупи Морату. Млади нападач је био у заједничком власништву Јувентуса и Сасуола да би га клуб из Ређо Емилије прошлог лета потпуно откупио, али уз клаузулу да Јувентус може да га узме наредног лета за 16.000.000 евра.
“Имам поверење у Сасуоло и у добрим смо односима. Берарди је у власништву Сасуола, али наш посао је да сагледамо све опоције”.

Коментари / 0

Оставите коментар