A sad na pojačanja! Juveov prvi posao je Alegri, a drugi Berardi!

Direktor šampiona Italije Đuzepe Marota poručio da klub već razmišlja o prelaznom roku kako bi igrao što bitniju ulogu u Ligi šampiona naredne sezone.

Fudbal 29.04.2016 | 22:00
A sad na pojačanja! Juveov prvi posao je Alegri, a drugi Berardi!

Juventus je i zvanično odbranio Skudeto. Stara dama je petom titulom u nizu potvrdila dominaciju na Apeninima, a jedan od najzaslužnijih za šampionsku dinastiju je sportski dsirektor Đuzepe Marota koji je pre šest godina preuzeo funkciju sportskog direktora i od tada nanizao pet šampionskih titula!

Marota je ponosan na novi trofej, ali već razmišlja o izazovima za sledeću sezonu.
“Posle 10 kola smo imali 12 bodova, ali nismo bili očajni i znali smo da možemo da se vratimo na vrh. Znali smo da imamo sjajnog trenera koji fenomenalno kontroliše svlačionicu. Sa druge strane znali smo i koliko vredi sastav sa prekaljenim asovima poput Bufona, Kjelinija, Barzaljija, Bonućija i mladih fudbalera poput Pogbe, Dibale, Morate i ostalih… Ovaj peti Skudeto u nizu je i zasluga svih 300 zaposlenih u klubu”, rekao je Marota na šampionskom slavlju.

On najavljuje još jači Juventus…
“Doneli smo neke rizične odluke, ali smo na kraju uspeli da dupliramo prihode. Sada želimo da se pojačamo u letnjem prelaznom roku. Znamo da to neće biti lako jer imamo jak tim i kvalitet naših igrača je na visokom nivou. Neće biti lako da nađemo bolje od ovih koje imamo. Želimo da napravimo miks iskusnih i mladih fudbalera. Nemamo probleme u Italiji, ali u Ligi šampiona želimo da igramo važnu ulogu što nije lako jer sreća igra veliku ulogu u tom takmičenju. Ove sezone nas je 90 sekundi delilo od plasman u narednu rundu. Prošle godine smo imali sreće u žreb, ove nismo. U polufinalu je Mančester Siti kojeg smo pobedili oba puta u sezoni”.

Jedan od Juventusovih prioriteta je produžetak saradnje sa Maksom Alegrijem.
“To je brak u kojem sve funkcioniše. Uskoro ćemo produžiti ugovor. To je samo formalnost”.

Jedno od prvih pojačanje bi mogao da bude Domeni Berardi iz Sasuola. Pogotovo ako Real otkupi Moratu. Mladi napadač je bio u zajedničkom vlasništvu Juventusa i Sasuola da bi ga klub iz Ređo Emilije prošlog leta potpuno otkupio, ali uz klauzulu da Juventus može da ga uzme narednog leta za 16.000.000 evra.
“Imam poverenje u Sasuolo i u dobrim smo odnosima. Berardi je u vlasništvu Sasuola, ali naš posao je da sagledamo sve opocije”.

Komentari / 0

Ostavite komentar