ЕЛ: Каква партија бриљантног Теодосића! Какво суђење за ЦСКА?!

Армејци уписали прву победу на отварању четвртфиналне серије Евролиге и повели са 1:0 - 84:74!

Кошарка 12.04.2016 | 21:40
ЕЛ: Каква партија бриљантног Теодосића! Какво суђење за ЦСКА?!

Црвена звезда има разлог за оптимизам пред наставак четвртфиналне серије у Евролиги. Прва рунда у московској Мегаспорт Арени је завршена, кошаркаши ЦСКА су вођени јасном визијом немилосрдног генерала Милоша Теодосића славили резултатом 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18) и сада за Армејце Димитриса Итудиса остају још два корака за пласман на Фајнал Фор.

Али, ако је судити по дешавањима из прве утакмице, ЦСКА ће за пролаз међу четири најбоља тима Европе морати добрано да се истроши, јер играчи Дејана Радоњића још једном су на паркет изашли без страха, чиме су само показали да неће бити нимало лак залогај за европског великана. Пружили су црвено-бели издање којим могу апсолутно да буду поносни и резултатски се држали готово свих 40 минута, упркос томе што ће се после ове утакмице дуго полемисати о начину на који је утакмицу водила судијска тројка на чему са Данијелом Јерезуелом, Сашом Пуклом и Амитом Балаком.

Евидентно је било да је у припреми самог меча тренер Радоњић велике напоре уложио како би се изоловао најбољи континентални тандем и у томе је делимично успео. Нандо Де Коло пружио је најслабију партију у Евролиги по броју убачених поена и меч завршио са седам поена (први пут ове сезоне пр. ау), али умео је да разигра саиграче и подели чак 10 асистенција. Зато је Милош Теодосић био одлучан да баш против Црвене звезде прикаже једно од најбољих издања виђених ове сезоне у елитном такмичењу.

Нерешива енигма за Звездину одбрану био је један од најбољих европских кошаркаша. Луцидно, смирено, бриљантно је деловао српски ас на паркету, просуо је магију на терен и меч завршио са 23 поена (8/10 из игре, 4/5 за три, 6ск, 6ас), чиме је директно утицао на то да гости из Београда ниједног тренутка не дођу довољно близу како би угрозили вођство ЦСКА и евентуално покушали да направе сензацију. Уз Милоша Теодосића добру ролу имао је и Кајл Хајнс са 21 поеном и три скока, а прилично велике проблеме задавао је Цирбесу и Штимцу својом атипичном грађом.

Играчи Црвене звезде могу и морају да буду задовољни због начина на који је су се супротсавили најбогатијем клубу у Европи. Мада је Мајк Цирбес још једном био под посебном присмотром противничке дефанзивне линије, у први план искочио је Квинси Милер, а са њим и Стефан Јовић, који су вукли Црвену звезду у добром делу сусрета. Обојица су меч завршили са по 14 поена, с тим што је српски организатор игре убацио чак четири шута са дистанце.

Велику улогу имао је и Таренс Кинзи са неким лукавим и првокласним решењима у тренуцима када се чинило да Звезда нема начин да угрози фаворизованог такмаца, па је на крају имао 11 кошева. Али, оно што највише може да обрадује црвено-беле јесте висок ниво борбене готовости у ситуацијама чувања сопственог рекета и жеља за беспоштедном борбом у ритму велике растерећености, о чему највише говори податак да су имали чак 15 офанзивних скокова. Било је и грешака на којим ће Београђани морати да пораде у ова два дана, али много јачи утисак оставила је Звездина енергија. Због свега тога Армејци су тешком муком дошли до тријумфа. Додуше - заслуженог.

Други меч четвртфинала Евролиге на програму је у четвртак у истом термину.

ЦСКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18)

Дворана: Мегаспорт Арена
Гледалаца: 6.702
Судије: Данијел Јерезуело (Шпанија), Саша Пукл (Словенија), Амит Балак (Израел)

ЦСКА: Де Коло 7 (10ас), Д. Кулагин, Теодосић 23 (4/5 за два, 4/5 за три, 6ас, 6ск), Фридзон 5, Николс 3, Џексон 3, Лазарев 1, Воронцевич 5, Хигинс 3, М. Кулагин, Курбанов 13, Хајнс 21 (9/12 за два).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинзи 11, Ребић, Дангубић 6, Митровић, Лазић 7, Симанић, Мицић 5, Симоновић 4, Јовић 14 (4/7 за три, 4ас), Милер 14 (4 ск), Цирбес 6, Штимац 7.

Коментари / 0

Оставите коментар