EL: Kakva partija briljantnog Teodosića! Kakvo suđenje za CSKA?!

Armejci upisali prvu pobedu na otvaranju četvrtfinalne serije Evrolige i poveli sa 1:0 - 84:74!

Košarka 12.04.2016 | 21:40
EL: Kakva partija briljantnog Teodosića! Kakvo suđenje za CSKA?!

Crvena zvezda ima razlog za optimizam pred nastavak četvrtfinalne serije u Evroligi. Prva runda u moskovskoj Megasport Areni je završena, košarkaši CSKA su vođeni jasnom vizijom nemilosrdnog generala Miloša Teodosića slavili rezultatom 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18) i sada za Armejce Dimitrisa Itudisa ostaju još dva koraka za plasman na Fajnal For.

Ali, ako je suditi po dešavanjima iz prve utakmice, CSKA će za prolaz među četiri najbolja tima Evrope morati dobrano da se istroši, jer igrači Dejana Radonjića još jednom su na parket izašli bez straha, čime su samo pokazali da neće biti nimalo lak zalogaj za evropskog velikana. Pružili su crveno-beli izdanje kojim mogu apsolutno da budu ponosni i rezultatski se držali gotovo svih 40 minuta, uprkos tome što će se posle ove utakmice dugo polemisati o načinu na koji je utakmicu vodila sudijska trojka na čemu sa Danijelom Jerezuelom, Sašom Puklom i Amitom Balakom.

Evidentno je bilo da je u pripremi samog meča trener Radonjić velike napore uložio kako bi se izolovao najbolji kontinentalni tandem i u tome je delimično uspeo. Nando De Kolo pružio je najslabiju partiju u Evroligi po broju ubačenih poena i meč završio sa sedam poena (prvi put ove sezone pr. au), ali umeo je da razigra saigrače i podeli čak 10 asistencija. Zato je Miloš Teodosić bio odlučan da baš protiv Crvene zvezde prikaže jedno od najboljih izdanja viđenih ove sezone u elitnom takmičenju.

Nerešiva enigma za Zvezdinu odbranu bio je jedan od najboljih evropskih košarkaša. Lucidno, smireno, briljantno je delovao srpski as na parketu, prosuo je magiju na teren i meč završio sa 23 poena (8/10 iz igre, 4/5 za tri, 6sk, 6as), čime je direktno uticao na to da gosti iz Beograda nijednog trenutka ne dođu dovoljno blizu kako bi ugrozili vođstvo CSKA i eventualno pokušali da naprave senzaciju. Uz Miloša Teodosića dobru rolu imao je i Kajl Hajns sa 21 poenom i tri skoka, a prilično velike probleme zadavao je Cirbesu i Štimcu svojom atipičnom građom.

Igrači Crvene zvezde mogu i moraju da budu zadovoljni zbog načina na koji je su se suprotsavili najbogatijem klubu u Evropi. Mada je Majk Cirbes još jednom bio pod posebnom prismotrom protivničke defanzivne linije, u prvi plan iskočio je Kvinsi Miler, a sa njim i Stefan Jović, koji su vukli Crvenu zvezdu u dobrom delu susreta. Obojica su meč završili sa po 14 poena, s tim što je srpski organizator igre ubacio čak četiri šuta sa distance.

Veliku ulogu imao je i Tarens Kinzi sa nekim lukavim i prvoklasnim rešenjima u trenucima kada se činilo da Zvezda nema način da ugrozi favorizovanog takmaca, pa je na kraju imao 11 koševa. Ali, ono što najviše može da obraduje crveno-bele jeste visok nivo borbene gotovosti u situacijama čuvanja sopstvenog reketa i želja za bespoštednom borbom u ritmu velike rasterećenosti, o čemu najviše govori podatak da su imali čak 15 ofanzivnih skokova. Bilo je i grešaka na kojim će Beograđani morati da porade u ova dva dana, ali mnogo jači utisak ostavila je Zvezdina energija. Zbog svega toga Armejci su teškom mukom došli do trijumfa. Doduše - zasluženog.

Drugi meč četvrtfinala Evrolige na programu je u četvrtak u istom terminu.

CSKA – CRVENA ZVEZDA 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18)

Dvorana: Megasport Arena
Gledalaca: 6.702
Sudije: Danijel Jerezuelo (Španija), Saša Pukl (Slovenija), Amit Balak (Izrael)

CSKA: De Kolo 7 (10as), D. Kulagin, Teodosić 23 (4/5 za dva, 4/5 za tri, 6as, 6sk), Fridzon 5, Nikols 3, Džekson 3, Lazarev 1, Voroncevič 5, Higins 3, M. Kulagin, Kurbanov 13, Hajns 21 (9/12 za dva).

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 11, Rebić, Dangubić 6, Mitrović, Lazić 7, Simanić, Micić 5, Simonović 4, Jović 14 (4/7 za tri, 4as), Miler 14 (4 sk), Cirbes 6, Štimac 7.

Komentari / 0

Ostavite komentar