Анализа: Како би изгледао тим Југославије сада?!

Британски новинари направили репрезентацију "Југославије", односно тим састављен од играча из бивше заједничке државе. Прочитајте ко је у идеалних 11 за Еуро 2016. године Ту су и "змајеви" Един Џеко и Миралем Пјанић.

Фудбал 29.04.2016 | 23:00
Анализа: Како би изгледао тим Југославије сада?!

"Хеј, Словени, још сте живи, дух наших дедова, док за народ срце бијее, њихових синова...".

Ово су уводне ријечи химне некадашње нам заједничке државе која се звала Југославија, а која увијек имала страшне фудбалере. Када погледате које је све играче изњедрила бивша "Југа" (не само у фудбалу) видјећете да би ту било квалитета можда и за напад на европску или свјетску титулу.

Али, не бавимо се само ми у региону оним "шта би било кад би било". Раде то и Енглези.

Наиме, лондонски "Сан" (Тхе Сун) направио је идеални тим "Југославије", од садашњих играча из бивше државе, који би играли на ЕП у Француској.

Највише играча у идеалних 11 је из Хрватске - четворица. Ту су и по двојица играча из Босне и Херцеговине и Србије.

Ово је "Санов" избор:

Самир Ханданович (Словенија) - Бранислав Ивановић (Србија), Дејан Ловрен (Хрватска), Стефан Савић (Црна Гора), Александар Коларов (Србија) - Иван Перишић (Хрватска), Лука Модрић (Хрватска), Иван Ракитић (Хрватска), Миралем Пјанић (БиХ) - Стеван Јоветић (Црна Гора), Един Џеко (БиХ).

У листу су напоменули да у овом идееалном тиму није било мјеста за још неке фудбалере из реномираних европских екипа, попут Дарија Срне, Марија Манџукића, Матеа Ковачића, Немању Матића, Александра Митровића...

***Није истакнуто по којем критеријуму се бирала идеална екипа, претпоставка је да је то према тренутној форми, по томе ко је стандардан...

Шта ви кажете? Да ли вам се допада овај тим или бисте нешто мијењали?

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НЕ

29.04.2016 21:20

Ја славим славу ја постим пост додји код мене и буди ми гост.

ОДГОВОРИТЕ