Analiza: Kako bi izgledao tim Jugoslavije sada?!

Britanski novinari napravili reprezentaciju "Jugoslavije", odnosno tim sastavljen od igrača iz bivše zajedničke države. Pročitajte ko je u idealnih 11 za Euro 2016. godine Tu su i "zmajevi" Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Fudbal 29.04.2016 | 23:00
Analiza: Kako bi izgledao tim Jugoslavije sada?!

"Hej, Sloveni, još ste živi, duh naših dedova, dok za narod srce bijee, njihovih sinova...".

Ovo su uvodne riječi himne nekadašnje nam zajedničke države koja se zvala Jugoslavija, a koja uvijek imala strašne fudbalere. Kada pogledate koje je sve igrače iznjedrila bivša "Juga" (ne samo u fudbalu) vidjećete da bi tu bilo kvaliteta možda i za napad na evropsku ili svjetsku titulu.

Ali, ne bavimo se samo mi u regionu onim "šta bi bilo kad bi bilo". Rade to i Englezi.

Naime, londonski "San" (The Sun) napravio je idealni tim "Jugoslavije", od sadašnjih igrača iz bivše države, koji bi igrali na EP u Francuskoj.

Najviše igrača u idealnih 11 je iz Hrvatske - četvorica. Tu su i po dvojica igrača iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ovo je "Sanov" izbor:

Samir Handanovič (Slovenija) - Branislav Ivanović (Srbija), Dejan Lovren (Hrvatska), Stefan Savić (Crna Gora), Aleksandar Kolarov (Srbija) - Ivan Perišić (Hrvatska), Luka Modrić (Hrvatska), Ivan Rakitić (Hrvatska), Miralem Pjanić (BiH) - Stevan Jovetić (Crna Gora), Edin Džeko (BiH).

U listu su napomenuli da u ovom ideealnom timu nije bilo mjesta za još neke fudbalere iz renomiranih evropskih ekipa, poput Darija Srne, Marija Mandžukića, Matea Kovačića, Nemanju Matića, Aleksandra Mitrovića...

***Nije istaknuto po kojem kriterijumu se birala idealna ekipa, pretpostavka je da je to prema trenutnoj formi, po tome ko je standardan...

Šta vi kažete? Da li vam se dopada ovaj tim ili biste nešto mijenjali?

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

NE

29.04.2016 21:20

Ja slavim slavu ja postim post dodji kod mene i budi mi gost.

ODGOVORITE