Анализа: Ко је уопште опозиција у Партизану?!

Фудбалски клуб Партизан у мају ће добити председника. Мондо је сазнао и ко жели да сруши актуелно руководство. У опозицији и актуелни председник Омладинске школе Момчило "Моца" Вукотић.

Фудбал 29.04.2016 | 23:20
Анализа: Ко је уопште опозиција у Партизану?!

Руководство клуба (чији је кандидат за председника Иван Ћурковић) је одложило ванредну Скупштину за 24. мај, а потом и опозиција одустала од своје Скупштине, која је требало да буде одржана данас (27. април).

Партизан сада има владу и "владу у сенци", односно Радну групу која управља клубом и "Радну групу у сенци", коју су формирали незадовољни делегати Скупштине клуба.

Ко је у тој Радној групи у сенци?

Ова група је у уторак саопштила да одустаје од своје Скупштине зарад очувања мира екипе, која се бори за излазак у Европу, а најкраћи пут до тог циља је освајање Купа Србије (11. маја, финале против Јавора у Горњем Милановцу).

То саопштење је и прво формално признање да ту групу предводи бивши фудбалер, тренер и дугогодишњи спортски директор Ненад Бјековић.

У тој групи су и некадашњи чланови управе, попут Душка Јовановића, Милета Јовичића, Драгољуба Вукадиновића, Драгана Вељића и Остоје Мијаиловића, који је, недавно, избачен из Партизана јер је изабран за представника чачанског Борца у Извршном одбору Заједнице суперлигаша.

Осим њих ту су и бивши играчи Саво Милошевић, Владица Ковачевић, Мустафа Хасанагић, Звонко Варга, као и Момчило "Моца" Вукотић, који је актуелни председник Омладинске школе Партизана.

У "Радној групи у сенци" је и представник навијача са јужне трибине Ненад Вучковић-Вучко, кога је актуелно руководство недавно оптужило да је по налогу Новака Недића организовао физички напад на чланове управе (гађање јајима).

Ова "Бјековићева група", да је тако назовемо, недавно је објавила саопштење, потписано као "Црно-бела фамилија", наводећи да су Партизану неопходне промене, али је истакла да је спремна на разговор са садашњим руководством о припреми Скупштине клуба а све у интересу Партизана.

Медији су пре тога већ били објавили састав "Бјековићеве владе", ако побди на изборима (а та група тврди да има потписе најмање 33 делегата скупштине), у којој би спортски директор био Саша Илић, капитен првог тима.

Разговори ће се, по свему судећи, догодити. Тако бар кажу "опозиционар" Остоја Мијаиловић и члан актуелног руководства клуба Милорад Вучелић.

Остоја Мијаиловић је за "Спортски журнал" изјавио да је ова "Бјековићева група "одлична", јер су у њој "легенде, бивши руководиоци, успешни људи, вође навијача...".

И он и Милорад Вучелић кажу да су се договорили да се представници две групе састану.

"Звао ме је Драгољуб Вукадиновић. Предложио је сусрет, остало је да се видимо после Ускрса", рекао је Вучелић "Спортском журналу", додајући да није изненађен што су у тој другој Радној групи и Саво Милошевић, Миле Јовичић...

"Више ме ништа не изненађује", додао је Вучелић.

Коментари / 0

Оставите коментар