Analiza: Ko je uopšte opozicija u Partizanu?!

Fudbalski klub Partizan u maju će dobiti predsednika. Mondo je saznao i ko želi da sruši aktuelno rukovodstvo. U opoziciji i aktuelni predsednik Omladinske škole Momčilo "Moca" Vukotić.

Fudbal 29.04.2016 | 23:20
Analiza: Ko je uopšte opozicija u Partizanu?!

Rukovodstvo kluba (čiji je kandidat za predsednika Ivan Ćurković) je odložilo vanrednu Skupštinu za 24. maj, a potom i opozicija odustala od svoje Skupštine, koja je trebalo da bude održana danas (27. april).

Partizan sada ima vladu i "vladu u senci", odnosno Radnu grupu koja upravlja klubom i "Radnu grupu u senci", koju su formirali nezadovoljni delegati Skupštine kluba.

Ko je u toj Radnoj grupi u senci?

Ova grupa je u utorak saopštila da odustaje od svoje Skupštine zarad očuvanja mira ekipe, koja se bori za izlazak u Evropu, a najkraći put do tog cilja je osvajanje Kupa Srbije (11. maja, finale protiv Javora u Gornjem Milanovcu).

To saopštenje je i prvo formalno priznanje da tu grupu predvodi bivši fudbaler, trener i dugogodišnji sportski direktor Nenad Bjeković.

U toj grupi su i nekadašnji članovi uprave, poput Duška Jovanovića, Mileta Jovičića, Dragoljuba Vukadinovića, Dragana Veljića i Ostoje Mijailovića, koji je, nedavno, izbačen iz Partizana jer je izabran za predstavnika čačanskog Borca u Izvršnom odboru Zajednice superligaša.

Osim njih tu su i bivši igrači Savo Milošević, Vladica Kovačević, Mustafa Hasanagić, Zvonko Varga, kao i Momčilo "Moca" Vukotić, koji je aktuelni predsednik Omladinske škole Partizana.

U "Radnoj grupi u senci" je i predstavnik navijača sa južne tribine Nenad Vučković-Vučko, koga je aktuelno rukovodstvo nedavno optužilo da je po nalogu Novaka Nedića organizovao fizički napad na članove uprave (gađanje jajima).

Ova "Bjekovićeva grupa", da je tako nazovemo, nedavno je objavila saopštenje, potpisano kao "Crno-bela familija", navodeći da su Partizanu neophodne promene, ali je istakla da je spremna na razgovor sa sadašnjim rukovodstvom o pripremi Skupštine kluba a sve u interesu Partizana.

Mediji su pre toga već bili objavili sastav "Bjekovićeve vlade", ako pobdi na izborima (a ta grupa tvrdi da ima potpise najmanje 33 delegata skupštine), u kojoj bi sportski direktor bio Saša Ilić, kapiten prvog tima.

Razgovori će se, po svemu sudeći, dogoditi. Tako bar kažu "opozicionar" Ostoja Mijailović i član aktuelnog rukovodstva kluba Milorad Vučelić.

Ostoja Mijailović je za "Sportski žurnal" izjavio da je ova "Bjekovićeva grupa "odlična", jer su u njoj "legende, bivši rukovodioci, uspešni ljudi, vođe navijača...".

I on i Milorad Vučelić kažu da su se dogovorili da se predstavnici dve grupe sastanu.

"Zvao me je Dragoljub Vukadinović. Predložio je susret, ostalo je da se vidimo posle Uskrsa", rekao je Vučelić "Sportskom žurnalu", dodajući da nije iznenađen što su u toj drugoj Radnoj grupi i Savo Milošević, Mile Jovičić...

"Više me ništa ne iznenađuje", dodao je Vučelić.

Komentari / 0

Ostavite komentar