Мјештани зауставили геолошка истраживања

После збора грађана и 500 сакупљених потписа за петицију, мештани Какмужа у општини Петрово, по свему судећи, приморали су федерално предузеће ФАБ да одустане од геолошких истраживања и експлоатације минерала у њиховом месту.

Република Српска 27.04.2016 | 18:45
Мјештани зауставили геолошка истраживања

Само три дана после збора грађана 16. априла и покренуте петиције, ФАБ из Грачанице (ФБиХ) обавестио је Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске да одустаје од активности по издатом решењу у тој месној заједници.

Министарство је јуче службено обавестило општину Петрово о одлуци фирме из Федерације БиХ, као и да тиме престаје да важи и решење о дозволи за геолошка истраживања.

"Привредно друштво ФАБ одустало је од детаљних геолошких истраживања техничког грађевинског камена на локалитету Присоје-Буквик-Мајдан, тако да издато решење престаје да важи" стоји у обавештењу из Министарства упућеног општини.

Какмужани су раније бурно реаговали на информацију да је Министарство без претходних консултација са мештанима и локалним властима издало решење. Са збора су тада најавили да ће, уколико буде потребно, предузети и оштрије мере да би заштитили свој животни простор, што је, очигледно, дало резултате и довело до поништења решења.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Браво за Озренце

27.04.2016 17:23

Тако се то ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

27.04.2016 20:55

Браво Озренаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

27.04.2016 22:05

Боље мирним путем него да се троси конзервирана роба

ОДГОВОРИТЕ