Црнадак у службеној посјети Републици Италији

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак посјетио је данас, другог дана радне посјете Италији, Секретаријат Централноевропске иницијативе (ЦЕИ) у Трсту и разговарао са градоначелником Трста Робертом Косолинијем.

Босна и Херцеговина 27.04.2016 | 14:45
Црнадак у службеној посјети Републици Италији

Министар Црнадак се у сједишту Централноевропске иницијативе сусрео са менаџментом ове најстарије регионалне иницијативе, којом током 2016. године предсједава Босна и Херцеговина. Том приликом је разговарано о активностима Централноевропске иницијативе које су за Босну и Херцеговину и регион од посебног значаја.

У том погледу било је ријечи о активностима на плану реализације усвојених приоритета бх. предсједавања и успјешне организације догађаја из програма бх. предсједавања ЦЕИ-м, а нарочито о предстојећој међународној инвестицијској конференцији која ће у организацији Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и ЦЕИ-а, под покровитељством Аутономне регије Фриули Венезиа Гиулиа и града Трста бити одржана 19. маја 2016. године управо у Трсту.

У центру пажње конференције ће бити инвестициони планови за руту кинеске иницијативе „Појас-Пут“ кроз југоисточну Европу и подршка малим и средњим подузећима. С апосебном пажњом је тематизирана организација састанка министара спољних послова земаља ЦЕИ-а, који ће 15. и 16. јуна бити одржан у Бањалуци.

Успјешна организација међународне инвестиционе ЕБРД/ЦЕИ конференције била је и тема разговора министра Црнатка са градоначелником Трста Робертом Косолинијем

Министар Црнадак је јуче у Риму одржао предавање у Италијанском друштву за међународне организације, те имао одвојене сусрете са министром спољних послова и међународне сарадње Републике Италије Паолом Ђентиллонијем и предсједником Одбора за међународне послове Сената Парламента Италије Пиером Фердинандом Касинијем.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лицимур

27.04.2016 14:20

Има ли ко с' њим...изгубиће се?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

27.04.2016 19:47

Само напријед министре, борите се за углед БиХ и Републике Српске!!

ОДГОВОРИТЕ