Crnadak u službenoj posjeti Republici Italiji

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak posjetio je danas, drugog dana radne posjete Italiji, Sekretarijat Centralnoevropske inicijative (CEI) u Trstu i razgovarao sa gradonačelnikom Trsta Robertom Kosolinijem.

Bosna i Hercegovina 27.04.2016 | 14:45
Crnadak u službenoj posjeti Republici Italiji

Ministar Crnadak se u sjedištu Centralnoevropske inicijative susreo sa menadžmentom ove najstarije regionalne inicijative, kojom tokom 2016. godine predsjedava Bosna i Hercegovina. Tom prilikom je razgovarano o aktivnostima Centralnoevropske inicijative koje su za Bosnu i Hercegovinu i region od posebnog značaja.

U tom pogledu bilo je riječi o aktivnostima na planu realizacije usvojenih prioriteta bh. predsjedavanja i uspješne organizacije događaja iz programa bh. predsjedavanja CEI-m, a naročito o predstojećoj međunarodnoj investicijskoj konferenciji koja će u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i CEI-a, pod pokroviteljstvom Autonomne regije Friuli Venezia Giulia i grada Trsta biti održana 19. maja 2016. godine upravo u Trstu.

U centru pažnje konferencije će biti investicioni planovi za rutu kineske inicijative „Pojas-Put“ kroz jugoistočnu Evropu i podrška malim i srednjim poduzećima. S aposebnom pažnjom je tematizirana organizacija sastanka ministara spoljnih poslova zemalja CEI-a, koji će 15. i 16. juna biti održan u Banjaluci.

Uspješna organizacija međunarodne investicione EBRD/CEI konferencije bila je i tema razgovora ministra Crnatka sa gradonačelnikom Trsta Robertom Kosolinijem

Ministar Crnadak je juče u Rimu održao predavanje u Italijanskom društvu za međunarodne organizacije, te imao odvojene susrete sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Paolom Đentillonijem i predsjednikom Odbora za međunarodne poslove Senata Parlamenta Italije Pierom Ferdinandom Kasinijem.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Licimur

27.04.2016 14:20

Ima li ko s' njim...izgubiće se?

ODGOVORITE
Name

Maša

27.04.2016 19:47

Samo naprijed ministre, borite se za ugled BiH i Republike Srpske!!

ODGOVORITE