Србија након избора: Жесток сукоб деснице

Странке деснице у Србији жестоко су "заратиле" после парламентарних избора! Док лидер СРС Војислав Шешељ тврди да Двери и ДСС нису прешли цензус и да уз помоћ Американаца покушавају на силу да се угурају у Скупштину, из ове коалиције најављују масовне протесте на улицама широм Србије...

Србија 27.04.2016 | 14:25
Србија након избора: Жесток сукоб деснице

- Републичка изборна комисија под притиском Амбасаде САД покушава да прекроји изборне резултате прикаже да су коалиције Двери-ДСС, као и СДС-ЛДП-ЛСВ прешле цензус, а нису - тврди Шешељ.
Упитан зашто би америчка амбасада вршила притисак у корист грађанске деснице, Шешељ је рекао да поменуте странке "нису никаква десница".

- То је коалиција која глуми да је анти-ЕУ, анти-НАТО оријентације, да је проруска, али су се на први позив сврстали у блок проевропских странака - рекао је Шешељ и навео да Американци желе лажне патриотске странке и "нови ДОС", да би одузимали гласове правим патриотама.

Лидери коалиције Двери-ДСС Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић, на другој страни, поручују да неће дозволити прекрајање изборне воље и да ће, уколико буде потребно, организовати протесте.

Рашковић Ивић истиче да је у току делегитимисање лсте Двери-ДСС, наводећи да се у медијима већ појављују написи да наводно САД и ЕУ желе да угурају ДСС у парламент.

- Неспорно смо прешли цензус и пласирали се у Скупштини - рекла је Рашковић Ивић.
Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је да су непребројани гласови два одсто бирачког тела "простор за
манипулацију и измену воље бирача."

За разлику од десничара, лидер СНС Александар Вучић истиче да су грађани Србије на изборима изабрали будућност и да их не интересује ситно пилићарење појединих политичара:

- Што се мене тиче, најважнија је воља народа. Народ је донео одлуку одговорно размисљајући о будуцности Србије, а не ситном пилићарењу као поједини политичари - рекао је Вучић и додао:

- Оно што је изборна воља народа, то је врховна воља, а не да ли се то некоме свиђа или не!

(Информер)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кики

27.04.2016 13:01

Сад це Сесељ да настави користити камеру,замјенит це ону из Хага са овом парламентарном.Бице интересантно,има и спаринг партнера у лику Зукорлица,евидентно су оба елоквентни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.04.2016 07:32

Ти поредиш вјерског вођу исламисту са правим Србином, Војводом, Четником? Болесник исламски нема шта.

Name

ДРАГАН

27.04.2016 21:15

ДРАГО МИ ЈЕ ШТО ЈЕ ВОЈА УШАО У ПАРЛАМЕНТ. ОН ЈЕ ЗАИСТА РАСТУРИО ХАШКИ ТРИБУНАЛ. БИЋЕ МНОГО ЗАБАВНО ПРАТИТИ ЊЕГОВЕ АКТИВНОСТИ У СКУПШТИНИ.

ОДГОВОРИТЕ